Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Το «απαγορευμένο» βίντεο Γκλιγκόροφ παίχτηκε στα Σκόπια που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι - Έσπασε ακόμα ένα «ταμπού» στην γειτονική χώρα


Η κυβέρνηση Ζάεφ φαίνεται πως φέρνει νέα ήθη στην γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ, καθώς στο πλαίσιο των αλλαγών που συζητά...
προκειμένου να βρεθεί λύση με την Ελλάδα και μέσω αυτής, η χώρα να ενταχθεί σε Οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που για τους σκοπιανούς ήταν έως και «ταμπού».





Ένα από αυτά είναι και η δήλωση του πρώτου προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ, στις 6 Μαρτίου 1992, στην οποία παραδέχεται πως οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους Έλληνες Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μΧ..

Την δήλωση Γκλιγκόροφ δημοσιεύει στην ΠΓΔΜ η εφημερίδα «Βέτσερ» στην ηλεκτρονική της έκδοση. Το βίντεο συνοδεύει το εξής κείμενο: «Σε μια εποχή που αγωνιζόμαστε, ακόμη και στον 21ο αιώνα, υπέρ η κατά της "μακεδονικής" ταυτότητας, είναι σημαντικό να δείτε τη δήλωση του πρώτου προέδρου μας Κίρο Γκλιγκόροφ, που την έκανε στις 6 Μαρτίου του 1992, στην οποία εξηγεί ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Τρία χρόνια αργότερα, η χώρα μας άλλαξε την εθνική της σημαία με ένα νεοσύστατο σχέδιο από τον Μιροσλάβ Γκάρτσεφ, καθώς και το όνομα του κράτους μας σε ΦΥΡΟΜ (στο κείμενο ФИРОМ). Η Ελλάδα χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη δήλωση του Γκλιγκόροφ για τις ανάγκες των απόψεων της στο αίτημά της για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους μας, ενώ σε εμάς αυτή η δήλωση δεν έτυχε σχεδόν καμίας δημοσίευσης εδώ και 25 χρόνια. Ας την δούμε και να την ακούσουμε τώρα».


Αξίζει να ειπωθεί πως λόγω αυτής της δήλωσης αυτής ο Γκλιγκόροφ, δέχτηκε τεράστια επίθεση σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο με μεγάλη μεθοδικότητα είχαν επιχειρήσει από γραφικό έως και ως προδότη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs