Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος των εννέα Τούρκων συλληφθέντων


Αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν ξυλοδαρμό - Έξω από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν 15 αλληλέγγυοι οι οποίοι...
φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων




Στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος των εννέα συλληφθέντων τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 


Ειδικότερα, σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για: 

Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση 

Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών

Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχης πιστολιών, πυρομαχικων και εκρηκτικών υλών,

Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγραφων

Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής

Παρανομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και

Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων


Αρνούνται τις κατηγορίες

Οι συλληφθέντες από την.πλευρά τους αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν μάλιστα άγριο ξυλοδαρμό τους. 

Πρόκειται για οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται να είναι μέλη στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο και στόχευαν στην επίθεση κατά του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. 

Οι συνήγοροι των συλληφθέντων Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, ανέφεραν ότι οι εντολείς τους «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει».


Μεταξύ άλλων οι συνήγοροι ανέφεραν για τους εντολείς τους:

«Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης Ερντογαν στη χώρα...Είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία».

Σχετικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου». 

Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τιποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερισματα που συνελλήφθησαν, "δεν υπηρχε κάποιο όπλο".

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. 

Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικης, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση». 

Μάλιστα η συνήγορος διευκρίνησε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στη ΓΑΔΑ, ενώ ενας εξ αυτών χρειαστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Να σημειωθεί πως έξω από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν 15 αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων.








Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs