Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Για κακούργημα διώκεται ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ


Αφορά υπόθεση χρημάτων που είχε προσφέρει το 2007 η UEFA για την πυρόπληκτη Ηλεία...
Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας, με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς, 





είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης με αφορμή μπόνους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που φέρεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ αντί να πάει στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας με στόχο την ανακατασκευή ενός καμένου σταδίου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το επίμαχο ποσό κατέληξε σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Σύμφωνα δε με το εισαγγελικό πόρισμα, τα χρήματα δόθηκαν χωρίς να προκύπτει από καμία συμβατική υποχρέωση η αναγκαιότητα καταβολής του ποσού αυτού στον προπονητή.

Η δίωξη έρχεται επτά χρόνια μετά την καταγγελία Ελληνοαμερικανού κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας ότι το ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του καμένου σταδίου και στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο κ. Γκαγκάτσης αναμένεται να κληθεί σε απολογία από ανακριτή διαφθοράς ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs