Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Εκατοντάδες πάμπλουτοι Αμερικανοί ζητούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους


Περισσότεροι από 400 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μια κοινή επιστολή στην...
οποία εκλιπαρούν το Κογκρέσο να μην ρίξει το ποσοστό φορολογίας τους.
Σε αυτήν την επιστολή ζητούν από το αμερικανικό διοικητικό όργανο να μην περάσει την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία «επιδεινώνει περισσότερο την ανισότητα», και προσθέτει κι άλλο δημόσιο χρέος».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι εάν μειωθούν κι άλλο οι φόροι που πληρώνουν, τότε «θα οδηγηθούμε σε βαθιές περικοπές σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως την εκπαίδευση, την περίθαλψη, και την ικανότητα του έθνους για επενδύσει στους ανθρώπους του και τις κοινότητες».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων θα ευνοήσει δυσανάλογα τους πλούσιους, ενώ παράλληλα θα προσθέσει επιπλέον 1,5 τρισ. δολάρια στο δημόσιο χρέος. Το έλλειμμα αυτό «θα μας αφήσει ανήμπορους να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και θα εμποδίσει την μελλοντική της πρόοδο και ανάπτυξη».

Στο εγχείρημα αυτό προεξέχουσα θέση έχει η φιλελεύθερη ομάδα Responsible Wealth, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπογραφές διάσημων δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ όπως τους Μπεν Κοέν και Τζέρι Γκρινφιλντ, τον Τζορζτ Σόρος και τον Στίβεν Ρόκφέλερ. Στη λίστα βρίσκονται και αρκετοί όχι και τόσο διάσημοι, οι οποίοι όμως έχουν περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια.

Google+ Followers