Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Σε πόση ώρα μπορεί ο άντρας να φτάσει ξανά σε στύση μετά τον οργασμό


Μπορεί οι γυναίκες –ή τουλάχιστον κάποιες γυναίκες– να μπορούν να απολαμβάνουν πολλαπλούς οργaσμούς κατά τη διάρκεια ...
της σεξουαλικής επαφής, οι άντρες όμως χρειάζονται ένα μικρό «διάλειμμα» μετά την κορύφωση πριν μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να είναι έτοιμοι για... δεύτερο γύρο.




Αυτό το «διάλειμμα» ονομάζεται επίσημα περίοδος υστερήσεως και αφορά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του οργασμού και/ή της εκσπeρμάτισης και της χρονικής στιγμής που ο άντρας μπορεί να φτάσει ξανά σε οργaσμό και/ή να πετύχει την εκσπeρμάτιση.


Αρκετοί πιστεύουν εσφαλμένα ότι ο άντρας μπορεί να πετύχει επαρκή στύση και να εκκινήσει ένα νέο σeξουαλικό κύκλο αμέσως μετά από τον οργaσμό. «Ο άντρας χρειάζεται τουλάχιστον μία με δύο ώρες για να πετύχει εκ νέου στύση μετά την εκσπeρμάτιση, εκτός κι αν είναι 14 ετών!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος Ρίτσαρντ Λι από το Ιατρικό Κολέγιο Γουέιλ του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τη διάρκεια της περιόδου υστερήσεως, εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 24 ώρες. Σύμφωνα με σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Seξual Medicine, η διάρκεια της περιόδου υστερήσεως τείνει να αυξάνεται όσο ο άντρας μεγαλώνει.

Όσον αφορά τις παραμέτρους που καθοδηγούν τον οργaσμικό κύκλο στον άντρα, η «λανθάνουσα» περίοδος μεταξύ δύο οργaσμών προκύπτει ενδεχομένως από την επίδραση της προλακτίνης, μιας ορμόνης που απελευθερώνεται μαζικά μετά τον οργaσμό και εμποδίζει τη σeξουαλική διέγερση και την εσκπeρμάτιση. Άλλοι παράγοντες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί επίσης να παρατείνουν την περίοδο υστερήσεως, επισημαίνει ο Δρ Λι.

Εάν η περίοδος υστερήσεως διαρκεί για αρκετές ημέρες, καλό είναι ο άντρας να συμβουλευτεί τον γιατρό του, καθώς στην περίπτωση αυτή ίσως εμπλέκονται παράγοντες όπως το στρες ή παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs