Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Υπουργός δήλωσε ότι οι αμαρτίες προκαλούν καρκίνο! Ένα ακόμα απίστευτο γεγονός


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού στην Ινδία που δήλωσε...
ότι ο καρκίνος “είναι θεία δίκη” που προκαλείται “εξαιτίας παλαιότερων αμαρτιών ενός προσώπου”.
Η δήλωση γίνεται ακόμη πιο εξοργιστική καθώς προέρχεται από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας του καθεστώτος του Ασάμ, Χιμάντα Μπισουά Σάρμα.

Ο Χιμάντα Μπισουά Σάρμα δεν περιορίστηκε σε αυτό, καθώς προσέδωσε... κληρονομικότητα στις αμαρτίες. Όπως δήλωσε, οι άνθρωποι μπορεί να αρρωστήσουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος “εξαιτίας αμαρτιών των γονέων τους”.


Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντίδραση καρκινοπαθών και συγγενών τους, που εξέφρασαν έκπληξη.

Κριτική άσκησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισαν το περιεχόμενο των δηλώσεών του “ατυχές” και τον κάλεσαν να απολογηθεί δημόσια. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι ο Σάρμα διατύπωσε τη φράση “για να καλύψει την αποτυχία του να ελέγξει τη διάδοση του καρκίνου στη χώρα”.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του. “Ο θεός μας κάνει να υποφέρουμε όταν διαπράττουμε αμαρτίες. Μερικές φορές βλέπουμε νέους ανθρώπους να πάσχουν από καρκίνο ή να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά. Αν παρατηρήσετε το παρελθόν, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για θεία δίκη. Τίποτε άλλο” δήλωσε, σύμφωνα με τους Times της Ινδίας.

Αν δεν δουλέψουμε για το κάρμα μας θα... υποφέρουμε

Μετά τις αντιδράσεις, ο Σάρμα επανήλθε με νέα δήλωσή του μέσω twitter, που μάλλον κατάφερε να οξύνει τις αντιδράσεις. “Η ομιλία μου ήταν για τον καρκίνο; Ποιος σας το είπε; Προσωπικά απλά ζητώ μία νέα γενιά καθηγητών να εργαστούν ειλικρινά και για τους φτωχούς. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζω ότι εάν δεν δουλέψουμε ειλικρινά για την επόμενη ζωή, μπορεί να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το κάρμα μας και να υποφέρουμε. Τι είναι αναίσθητο σε αυτό” έγραψε.

Την ίδια ώρα, σε μελέτη του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας αναφέρεται ότι η άγνοια και η απουσία εξετάσεων σημαίνει ότι μόνον το 12,5% των ασθενών να αναζητά θεραπεία στα πρώιμα στάδια της αρρώστιας. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των καρκινοπαθών θα αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2020.

Google+ Followers