Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας -Μικρή προσέλευση στην Αθήνα


Με την αποχή να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των εκλογών που διεξάγονται σήμερα και αύριο στους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας...
, συνεχίζεται η διαδικασία της ανάδειξης των προσώπων που θα ηγηθούν με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, δηλαδή αυτόν της Αθήνας.




Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί μέχρι ώρας στην προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων, καθώς έως τώρα έχουν προσέλθει στις κάλπες περίπου 1.200 δικηγόροι. Οι εκλογές ωστόσο θα συνεχιστούν και αύριο, Δευτέρα, ενώ όπου δεν αναδειχθεί πρόεδρος ο επαναληπτικός γύρος θα γίνει στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με τους 20.990 εγγεγραμμένους στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ 15 υποψήφιων προέδρων και συνδυασμών.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών για την Αθήνα ο μεγάλος αριθμός εκείνων που «κατεβαίνουν» στις κάλπες για να κρατήσουν το τιμόνι του ΔΣΑ, που είναι 12 τον αριθμό αλλά και η πολυδιάσπαση, αφού από κάθε κομματικό χώρο κατεβαίνουν από 2 έως 4 υποψήφιοι.

Συνολικά πάντως, στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 40.625 δικηγόροι, σε ένα σύνολο 63 Δικηγορικών Συλλόγων. Φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος Κώδικας Δικηγόρων, με τον οποίο έχουν μπει φραγμοί για το πόσες θητείες μπορεί να κάνει ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν, με τον πρόεδρο να μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις.

Πρόεδρος θα χριστεί αυτός που θα λάβει το 50%+1 των έγκυρων ψηφοδελτίων και αν αυτό δεν συμβεί από τον πρώτο γύρο η «μάχη» θα γίνει μεταξύ εκείνων των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Τέλος, η θητεία του εκάστοτε προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου δεν θα είναι πια τριετής, αλλά τετραετής.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs