Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Με επιτυχία ανελκύθηκε το Αγία Ζώνη ΙΙ από τον Σαρωνικό


Μετά και την επιτυχημένη ανέλκυση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιο, που είχε προκαλέσει ρύπανση σε...
τεράστια έκταση στις ακτές της Αττικής, απομένει η ρυμούλκησή του στη Σαλαμίνα ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της βύθισής του.




«Ουσιαστικά, πλέον, παύει να υπάρχει η γενεσιουργός αιτία που ούτως η άλλως παράγει ρύπανση όσο το συγκεκριμένο πλοίο μένει εκεί πέρα» δήλωσε θηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανέλκυσης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ο κ. Σαντορινιός πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά σε θέματα ναυαγίων εφαρμόζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς, ουσιαστικά, το ναυάγιο δεν θεωρείται απλά ναυάγιο, αλλά περιβαλλοντικό απόβλητο.

Όπως τόνισε, η ανέλκυση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα καταγεγραμμένα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο, απάντησε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με την παράδοση της τελευταίας περιοχής «Θεατράκι», όπου συνεχίζονται με πιεστικά και λοιπά μηχανικά μέσα, από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛΚΕΘΕ για τον βυθό και τους έμβιους οργανισμούς στις θαλάσσιες περιοχές που επλήγησαν από τη ρύπανση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs