Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κίνα: Νηπιαγωγός τιμωρούσε τους μικρούς μαθητές με... βελόνες


Μία νηπιαγωγός σε σχολείο του Πεκίνου χρησιμοποίησε βελόνες για να τιμωρήσει τους μικρούς μαθητές επειδή ...
δεν κοιμούνταν, ανακοίνωσε η αστυνομία, αλλά κάποιες άλλες κατηγορίες εις βάρος της ίδιας για κακομεταχείριση των παιδιών απορρίφθηκαν από την έρευνα η οποία διενεργήθηκε για το σκάνδαλο.




Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα την περασμένη εβδομάδα έπειτα από τις καταγγελίες γονέων που έστελναν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της εταιρείας RYB Education, New World. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι στα παιδιά τους χορηγούνταν ύποπτα χάπια, ενώ στο σώμα τους έφεραν σημάδια από βελόνες.

Η 22χρονη νηπιαγωγός από την επαρχία Χεμπέι, το επώνυμο της οποίας είναι Λιού, "συνελήφθη μόλις προέκυψαν υποψίες", δήλωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο δημόσιας ασφαλείας του Πεκίνου. Στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφέρονται λεπτομέρειες ως προς την φύση των τραυμάτων που έφεραν τα παιδιά ή την ηλικία τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το οπτικό υλικό από την κάμερα παρακολούθησης μέσα στην τάξη "καταστράφηκε" επειδή ένα μέλος του προσωπικού του νηπιαγωγείου έκλεινε συχνά τον διακόπτη του ρεύματος μετά την λήξη των μαθημάτων.

"Έπειτα από εξέταση 113 ωρών οπτικού υλικού, δεν βρήκαμε στοιχεία για άλλες μορφές παιδικής κακοποίησης", ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι τα παιδιά στο νηπιαγωγείο "φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά".

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι "δεν εντόπισε κάτι μη φυσιολογικό" έπειτα από την εξέταση μιας μικρής μαθήτριας που έγινε ύστερα από αίτημα των γονέων της και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί για μαζικές σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών ήταν "φήμες" που ξεκίνησαν δύο γυναίκες.

Η μία από αυτές συνελήφθη και η άλλη δέχτηκε προειδοποίηση, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο συνδέονται αυτές με το νηπιαγωγείο.

Ως προς τα χάπια, δεν είναι σαφές αν η αστυνομία έχει διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες για χορήγηση τους στους μαθητές. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι η πολιτική του νηπιαγωγείου είναι οι γονείς να δίνουν γραπτή άδεια για να πάρουν τα παιδιά τους φάρμακα στο σχολείο.

Απαντώντας σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που εμφάνιζε έναν μικρό μαθητή να λέει ότι οι νηπιαγωγοί τους έδωσαν φάρμακα στο σχολείο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του παιδιού παραδέχτηκε πως εκείνος του είπε να πει ψέματα.

Η υπόθεση οδήγησε τις κινεζικές αρχές να ξεκινήσουν "άμεσα" έρευνα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Η RYB Education λειτουργεί 80 νηπιαγωγεία ενώ έχει και άλλα 175 με franchise σε 130 πόλεις της Κίνας, όπου μπορούν να εγγράφονται παιδιά από νεογέννητα μέχρι έξι ετών.

Τον Απρίλιο η RYB ζήτησε συγγνώμη και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής ενός νηπιαγωγείου της στο Πεκίνο όταν παραδέχτηκε ότι οι νηπιαγωγοί είχαν διαπράξει "σοβαρά σφάλματα".

Στην κατοχή της Beijing News περιήλθαν βίντεο που δείχνουν δασκάλες να ρίχνουν ένα παιδί πάνω σε ένα κρεβάτι και να κλωτσούν ένα άλλο στην πλάτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs