Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αλβανική αξιωματική αντιπολίτευση: «Ε.Ράμα ξεπλένεις χρήματα από έμπόριο ναρκωτικών»


Σοβαρή πολιτική κρίση διέρχεται η Αλβανία καθώς πλέον ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπασά, κατηγόρησε ...
την κυβέρνηση του Έντι Ράμα ότι ‘ξεπλένει’ τα χρήματα από τα ναρκωτικά αφού γέμισε πρώτα την χώρα με ναρκωτικά!




Είναι η πρώτη φορά που επισήμως η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Έντι Ράμα για εμπόριο ναρκωτικών.

Η Αλβανία συγκλονίζεται από σκάνδαλο μεγατόνων καθώς οι ιταλικές αρχές δημοσιοποίησαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μιας αλβανικής σπείρας διακίνησης ναρκωτικών η οποία εξαρθρώθηκε στην Ιταλία και φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ε.Ράμα, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να ζητά την άμεση παραίτηση της.

Οι δράστες, με επικεφαλής τον Μοϊσί Χαμπίλιαϊ, είχαν διασυνδέσεις με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι, όπως και με το κέντρο των ραντάρ στο Δυρράχιο της Αλβανίας που ελέγχει τις αλβανικές ακτές και το οποίο εμφανίζεται να διευκόλυνε τις κινήσεις τους στη θάλασσα.

Οι κατηγορίες για διασυνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού με το οργανωμένο έγκλημα και την άμεση κάλυψη του πρωθυπουργού Ράμα, ξεκίνησαν από το 2013 όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε στην κυβέρνηση.

Με γραπτή ανακοίνωσή του ο Λουλζίμ Μπασά καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια του 2018, ο πρωθυπουργός θα ‘ξεπλύνει’ τα δισεκατομμύρια που προήλθαν από τις πωλήσεις ναρκωτικών.

«Το έργο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 δείχνει τις σχέσεις του Ράμα με το έγκλημα. Οι φόροι των πολυτελών ξενοδοχείων αλλάζουν με ένα τρόπο για να ξεπλύνουν τα χρήματα από τα εγκλήματα», είπε ο Μπάσα, προσθέτοντας ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι κατά του κρατικού προϋπολογισμού

Αναφορά στις διασυνδέσεις της κυβέρνησης Έντι Ράμα με την αλβανική μαφία έκανε για πρώτη φορά σ’ ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επιχείρηση κατεδάφισης ελληνικών σπιτιών δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από προσπάθεια εξόντωσης της ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο.


Το ΥΠΕΞ είχε δηλώσει:

«Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα.

Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας.

Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι».

Είναι μια καλή συγκυρία πάντως για την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον και πίεση μέσω των διεθνών οργανισμών για να στριμωχθεί η κυβέρνηση Ε.Ράμα η οποία είναι καθαρά φιλοτουρκικής προσέγγισης.

Πλέον παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία προς αποδυνάμωση μιας εχθρικής γειτονικής ηγεσίας η οποία άλλωστε και αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Ελληνισμό, είτε επιχειρώντας να εκδιώξει την ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου, είτε ακυρώνοντας την συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ του 2009 επιχειρώντας να εμποδίσει την Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τα πιθανολογούμενα πολύ μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή των Διαπόντιων νησιών

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs