Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Πουτζδεμόν: Οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία θα επικυρώσουν τη βούληση για ανεξαρτησία


Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να «επικυρωθεί» η βούληση ...
των Καταλανών να ζήσουν σ' ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας αυτής Κάρλες Πουτζδεμόν, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.




Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν άρχισε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο.

Ο Πουτζντεμόν μετέβη μαζί με τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του στην πρωτεύουσα της ΕΕ, όπου είναι ελεύθερος υπό όρους. Η βελγική δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Ισπανία.

«Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίες μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Καταφέρθηκε εναντίον της έλλειψης ενότητας μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και συμμετέχουν χωριστά στις εκλογές.

«Είναι η στιγμη της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων», τόνισε ο καταλανός ηγέτης. «Είναι η στιγμή της ενότητας».

Το ψηφοδέλτιο του Πουτζντεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους.

Το Λαϊκό Κόμμα του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι επέκρινε ζωηρά αυτή την πρώτη πολιτική ομιλία του Κάρλες Πουτζντεμόν στο Βέλγιο, η οποία ήταν μια «σουρεαλιστική» στιγμή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο, τίποτε πιο σουρεαλιστικό, τίποτε πιο παράδοξο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο Πουτζντεμόν έγινε ένα πρόσωπο γκροτέσκο. Ο Πουτζντεμόν δεν ζει στις Βρυξέλλες, κρύβεται εκεί», επιτέθηκε ο Πονς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers