Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ομογενής αστυνομικός αφόπλισε τον ισλαμιστή τρομοκράτη στο Μανχάταν


Ο John Hasiotis ήταν αυτός που μαζί με τον συνάδελφο του Ryan Nash έδρασαν αστραπιαία και εξουδετέρωσαν τον 29χρονο ισλαμιστή την περασμένη Τρίτη...
Ένας Ελληνοαμερικανός είναι ο λιγότερο γνωστός ήρωας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, 




αλλά και της ομογένειας, καθώς ήταν ο ένας από τους δύο ενστόλους που εξουδετέρωσαν, αφόπλισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο Ισλαμιστή Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σάιποφ λίγα λεπτά μετά την επίθεση του στο Μανχάταν που άφησε πίσω της 8 νεκρούς.

Ο John Hasiotis έδρασε αστραπιαία μαζί με τον συνάδελφό του, Ryan Nash και ακινητοποίησαν τον Ουζμπέκο μακελάρη.

Οι δύο αστυνομικοί κλήθηκαν για ένα ατύχημα κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και φτάνοντας στο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με τον τζιχαντιστή, όταν αυτός κατέβηκε από το φορτηγό που οδηγούσε αφού αυτό συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο τραυματίζοντας δύο ενήλικες και δύο παιδιά. Αστραπιαία ο Nash πυροβόλησε τον Σαΐποφ τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα και ο Ελληνοαμερικάνος Hasiotis, έσπευσε να τον αφοπλίσει.

Ο Σαΐποφ σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο οδηγώντας ένα μικρό λευκό νοικιασμένο φορτηγάκι, την περασμένη Τρίτη, στη τουριστική συνοικία Τριμπέκα στο νοτιοδυτικό Μανχάταν, ενώ οι ανυποψίαστοι ποδηλάτες και περαστικοί ετοιμάζονταν να γιορτάσουν το Χάλοουιν.


Ο 29χρονος διένυσε περισσότερο από 1 χλμ με το όχημα, παρασύροντας πεζούς και ποδηλάτες προτού συγκρουστεί με ένα σχολικό λεωφορείο. Στη συνέχεια βγήκε από το φορτηγάκι, κρατώντας ένα όπλο paint-ball κι ένα αεροβόλο, για να ακινητοποιηθεί και αφοπλιστεί στη συνέχεια από τους δύο αστυνομικούς.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με τον Ουζμπέκο Τρομοκράτη να δηλώνει... ικανοποιημένος από την πράξη του αποκαλύπτοντας ότι σκόπιμα επέλεξε να δράσει την ημέρα αυτή για να είναι σίγουρος ότι θα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος στους δρόμους. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Σαΐποφ είναι υπήκοος Ουζμπεκιστάν που μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2010 και διέθετε πράσινη κάρτα την οποία έλαβε με κλήρωση.


«Είναι ήρωες» δήλωσε για τους δύο αστυνομικούς, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Mark Cuomo, καθώς με τις αστραπιαίες ενέργειες τους έβαλαν τέλος στην εκδικητική μανία του ισλαμιστή τρομοκράτη.

«Υπερήφανη για τον Ελληνοαμερικανό Γιάννη Χασώτη που με τον συνάδελφο του Ryan Nas ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη που προκάλεσε το μακελειό στο Μανχάτταν» γράφει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η ομογενής δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα, αναρτώντας φωτογραφία του Ελληνοαμερικάνου αστυνομικού, που έως σήμερα απέφυγε κάθε δήλωση στα ΜΜΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs