Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Σφράγισαν επιχείρηση που έκανε παράνομα λευκάνσεις δοντιών


Λουκέτο μπήκε σε επιχείρηση που πραγματοποιούσε λευκάνσεις δοντιών, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια. 

Προηγήθηκε καταγγελία στο...
υπουργείο Υγείας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς (ΟΣΠ) και έπειτα από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και τις ενέργειες του ΟΣΠ, ανεστάλη η λειτουργία της.
Η επιχείρηση που διαφήμιζε ότι πρόσφερε στο κοινό υπηρεσίες «κοσμητικής λεύκανσης δοντιών» εκτός οδοντιατρείου με πρωτοποριακές μεθόδους και πωλούσε στους ανυποψίαστους πολίτες αγνώστου προελεύσεως σκευάσματα «λεύκανσης», ήταν παράνομη και οι ενέργειές της αντίθετες προς την κείμενη νομοθεσία σχετική με το οδοντιατρικό επάγγελμα.

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΣΕΥΥΠ, «η επιχείρηση δεν αποτελεί θεσμοθετημένο ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ και δεν εμπίπτει στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των οδοντιατρείων. Ως εκ τούτου, δεν δύναται να διενεργούνται οδοντιατρικές πράξεις εντός της επιχείρησης».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξέδωσε σχετική απόφαση «για να ξεκαθαρίσει το θολό νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τον έλεγχο των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών λεύκανσης οδόντων». Σε αυτήν αναφέρεται πως «εφόσον διαπιστώνεται η παροχή υπηρεσιών λεύκανσης οδόντων από εργαζομένους που δε διαθέτουν άδεια ασκήσεως οδοντιατρικού επαγγέλματος και σε χώρο που δεν πληροί τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές λειτουργίας οδοντιατρείου και δεν διαθέτει σχετική βεβαίωση λειτουργίας, θα πρέπει να λαμβάνονται τα προσήκοντα διοικητικά μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού και της ατομικής υγείας των πολιτών».

«Μπήκε λουκέτο στο κατάστημα που διενεργούσε παράνομες οδοντιατρικές πράξεις, όμως ακόμα σημαντικότερο είναι ότι σταματήσαμε έγκαιρα την εξάπλωση του φαινομένου και δημιουργήσαμε ένα μονοπάτι που μας δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε ανάλογα περιστατικά με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας» ανέφερε η πρόεδρος του ΟΣΠ Μαρία Μενενάκου.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια για τα νόμιμα οδοντιατρεία «γιατί οι πολίτες δικαιούνται να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη και να μην πέφτουν θύματα παραπλάνησης από αυτούς που θεωρούν τη δουλειά μας εύκολη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers