Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Κέικ με μήλα


Ένα μυρωδάτο και αφράτο κέικ με μήλα και σταφίδες! Μοσχομύρισε το σπίτι… Ιδανικό για τον πρωϊνό και απογευματινό καφέ ή χυμό σας !!!...




Υλικά συνταγής

3 φλ. τσαγιού αλεύρι

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1/2 φλ.τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)

2 κ.σ. κονιάκ

1 φλ. τσαγιού βούτυρο (230 γρ.) μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

3/4 φλ. τσαγιού γάλα

4 αυγά

Για τα μήλα:

3 μήλα

2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο) 

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση [*] και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τα μήλα: Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ή σε μικρά τετραγωνάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Περιχύνετε τα μήλα με τις 2 κ.σ. βούτυρο, τα πασπαλίζετε με τις 2 κ.σ. ζάχαρη και το 1 κ.σ. κανέλα και τα ανακατεύετε να καλυφθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε για μερικά λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε για 10λ ακόμη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα στη γρήγορη ταχύτητα.

Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και επάνω τοποθετείτε τα μήλα, με τη κοίλη τους πλευρά από πάνω, βυθισμένα ελαφρά στο μείγμα. Τοποθετείτε το κέικ στο φούρνο και το ψήνετε στους 175 βαθμούς για 55-60 λεπτά.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι αντί για φόρμα του κέικ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs