Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Πώς εντόπισαν τον έναν από τους εκτελεστές -Το τηλέφωνο στα αλβανοτσιγγάνικα


Από τις πρώτες μέρες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν ταυτοποιήσει οι αρχές, έπειτα από βαλλιστική...
, τη βολίδα που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο.




Και αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, το όπλο από το οποίο προήλθε η βολίδα είχε χρησιμοποιηθεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον δύο υπηκόων Αλβανίας στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, στις 20 Σεπτεμβρίου. Έπειτα από την αιματηρή αυτή συμπλοκή, αφορμή για την οποία στάθηκε μία γυναίκα και δοσοληψίες ναρκωτικών, οι αρχές συγκέντρωσαν από το σημείο βολίδες οι οποίες στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν με αυτή που σκότωσε τον γνωστό ποινικολόγο.

Το όπλο μάλιστα από το οποίο προήλθαν οι βολίδες εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ σε έρευνά της το περασμένο Σάββατο στο σπίτι 32χρονου δραπέτη στην Καλλιθέα για τον οποίο οι α αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι αυτός που σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.


Πώς τον εντόπισαν οι αρχές

Για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσουν τα τρία άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή. Δηλαδή, τους δύο άντρες που συναντήθηκαν με τον γνωστό δικηγόρο και έναν τρίτο που βρισκόταν εξωτερικά του κτιρίου. Όπως εκτιμούν όμως οι αρχές, οι δύο από τους τρεις δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν στο εξωτερικό, ενώ ο τρίτος, ο 32χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το όπλο, αμέσως μετά τη δολοφονία επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει είτε στην Αλβανία είτε στην Ιταλία, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε επειδή είναι δραπέτης.

Οι αστυνομικοί έχοντας τα στοιχεία της βαλλιστικής είχαν ουσιαστικά στοιχεία για τους δράστες και προσπαθούσαν να τους εντοπίσουν κάνοντας προσαγωγές. Τελικά, ο 32χρονος εντοπίστηκε όταν τηλεφώνησε από το δικό του τηλέφωνο που γνώριζαν οι διωκτικές αρχές σε γυναίκα προκειμένου να τον βοηθήσει να βρει κρησφύγετο ή και να διαφύγει. Ο 32χρονος όμως μιλούσε μία αλβανοτσιγγανική διάλεκτο και έτσι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βρουν άτομο να τους κάνει τη μετάφραση. Όταν τελικά αυτό συνέβη διαπίστωσαν ότι στην επικοινωνία του με τη γυναίκα έκανε αναφορές στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Έτσι τελικά ο 32χρονος δραπέτης συνελήφθη το Σάββατο που πέρασε και έπειτα από έρευνες στο σπίτι του βρέθηκε το όπλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναμένουν και τα αποτελέσματα από έλεγχο DNA ώστε να διαπιστωθεί αν το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ταιριάζει με αυτό του 32χρονου.


Ψάχνουν τους ηθικούς αυτουργούς

Όσον αφορά στη δολοφονία, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό του εκφοβισμού με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές οι οποίοι ενοικίασαν τους δράστες που θα συναντούσαν τον γνωστό δικηγόρο.

Έτσι οι αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους και στην κατεύθυνση των ηθικών αυτουργών. Το Σαββατοκύριακο μάλιστα τρεις Αλβανοί κρατούμενοι ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, οι οποίοι θεωρούνται είτε ηθικοί αυτουργοί είτε μεσάζοντες ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα εκτελούσαν το «συμβόλαιο εκφοβισμού», μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να ανακριθούν.

Και οι τρεις είχαν εμπλακεί σε αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη η οποία είχε σκηνοθετηθεί ως ληστεία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs