Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Ολλανδός πρέσβης: Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν στα ελληνικά νησιά το χειμώνα


Εξαιρετικά προβληματισμένος για το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και πάλι σε...
ότι αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά εμφανίστηκε ο Ολλανδός Πρέσβης.
Ο Κασπάρ Βέλνταμπ, όπως αναφέρει η Καθημερινή εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την κατάσταση στα νησιά εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών ροών, του ελλείμματος στην υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και της αδυναμίας αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις δομές φιλοξενίας.

Ο Ολλανδός διπλωμάτης τόνισε ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμες και οι αρχές να είναι προετοιμασμένες για την αύξηση στις αφίξεις από την Τουρκία. «Δεν θέλουμε να δούμε πάλι ανθρώπους να πεθαίνουν μετά να σπεύδουμε για ανθρωπιστική βοήθεια στα νησιά. Πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις» είπε ο κ. Βέλντκαμπ.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να μην αποφασίσει να φύγει από την Ελλάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ εύθραστη για να γίνει κάτι τέτοιο».

Εμφανίστηκε, επίσης, σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Google+ Followers