Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Νέα Υόρκη: Πώς να ξοδέψετε σε fast food 4.500 ευρώ την ημέρα (pics)


Mόνο σε μία ημέρα μπορείτε να ξοδέψετε, χωρίς να επισκεφτείτε εστιατόριο με αστέρια Michelin, 4.500 ευρώ για φαγητό και ποτά. ...




Πρωινό: 2.000 ευρώ για αβγά και μπέιγκελ 

Κάνοντας ποδαρικό στο εστιατόριο Norma του Parker Meridien, μπορείτε να ξοδέψετε τα πρώτα 1.000 ευρώ για μια ιταλική ομελέτα. Η Zillion Dollar Lobster Frittata περιλαμβάνει 300 γραμμάρια χαβιάρι Sevurga, ένα ολόκληρο αστακό, έξι φρέσκα αβγά, κρέμα γάλακτος, σχινόπρασο και σος αστακού. Σερβίρεται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα από χρυσές πατάτες Γιούκον. Το πιάτο έχει εμπνευστεί ο σεφ Εμίλε Καστίγιο με το στοίχημα ή να πουλήσει ή να φύγει. 


Πεινάτε ακόμη; Κατευθυνθείτε προς την Times Square και μπείτε στο ξενοδοχείο Westin New York για ένα μπέιγκελ των 1.000 ευρώ. Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο προσφέρει μία πολυτελή έκδοση του παραδοσιακού νεοϋορκέζικου ψωμιού. Σε στυλ open face sandwich, το μπέιγκελ καλύπτεται από λευκή τρούφα, τυρί κρέμα, γκότζι μπέρι, ζελέ από κρασί ρίζλινγκ και φύλλα χρυσού. Τα χρήματα από τα έσοδα του μπέιγκελ πηγαίνουν στο πρόγραμμα δωρεάν διατροφής απόρων. 



Μεσημεριανό: Τοστάκι με 214 ευρώ

Στο εστιατόριο Serendipity 3 κάνει ρεκόρ ακρίβειας και πουλάει ψητό τυρί 214 ευρώ. Το πιάτο ονομάζεται «Το Τελειότατο Τοστ με Ψητό Τυρί» και περιλαμβάνεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ένα από τα ακριβότερα τοστ που σερβίρονται σε όλο τον πλανήτη. 


Μαζί με το τοστ σερβίρεται και ένα ποτήρι σαμπάνιας Dom Perignon αλλά και το περιτύλιγμα του το οποίο είναι φύλλο χρυσού. Όσο για τη γέμιση, το βασικό συστατικό της είναι caciocavallo podolico, ένα σπάνιο τυρί που εισάγεται από τη νότιο Ιταλία και για άρωμα έχει προστεθεί βούτυρο και λάδι λευκής τρούφας και φύλλα χρυσού. 


Δείπνο: 1.000 ευρώ για μία πίτσα 

Δεν είναι πρέπων να πάτε στη Νέα Υόρκη και να μην φάτε ένα κομμάτι πίτσα. Στο εστιατόριο Industry Kitchen ο σεφ Μπραούλιο Μπουνάι, ήθελε να δημιουργήσει κάτι πολυτελές για να γιορτάσει τη μεταφορά του εστιατορίου του και τη γειτνίαση με το Wsall Street. 


Έτσι, δημιούργησε ένα ζυμάρι με μελάνι σουπιάς από την Ινδία, ειδικό αλεύρι που εισάγει από την Ιταλία και φίλα χρυσού από το Εκουαδόρ. Αφότου ψήνει το ζυμάρι για λίγο στο φούρνο και μέχρι να φουσκώσει, το καλύπτει με αγγλικό λευκό τυρί στίλτον, λεπτές φέτες φουά γκρα και μία μαύρη τρούφα αξίας 300 ευρώ και τα δύο από τη Γαλλία. Ακολούθως καλύπτεται με χαβιάρι Osetra που έρχεται ολόκληρο από την Κασπία Θάλασσα, βρώσιμο χρυσό από τη Γερμανία και πέταλα τριαντάφυλλου για το χρώμα. 


Γλυκό: 1.000 ευρώ για ανάμεικτο παγωτό 

Για το πιο ακριβό γλυκό επιστρέψτε στο Serendipity 3. Το κλασικό sundae, το δικό μας ανάμεικτο παγωτό, εκδίδεται στην πολυτελή έκδοση «Χρυσό Πολυτελές Ανάμεικτο». Θα πρέπει να το παραγγείλετε 48 ώρες πριν, διότι δεν υπάρχει έτοιμο για σερβίρισμα. 


Περιλαμβάνει διάφορες ελαφρές γεύσεις, όπως βανίλια, σοκολάτα είναι καλυμμένο από φύλλα χρυσού 23 καρατίων και φιλέ αμυγδάλου, χαβιάρι, καραμελωμένη ορχιδέα και χρειάζεται 8 ώρες για να συναρμολογηθεί. Σερβίρεται μέσα σε κρυστάλλινο ποτήρι μπακαρά που κοστίζει 350 ευρώ και τρώγεται με χρυσό κουτάλι 18 καρατίων. 


Ποτό: 315 ευρώ για ένα σφηνάκι μπέρμπον 


Στο ξενοδοχείο Westin Hotel θα μπορείτε να απολαύσετε ένα σφηνάκι μπέρμπον Pappy Old Van Winkle που κοστολογείται στα 315 ευρώ. Η τιμή του ανταποκρίνεται στη σπανιότητά του και όχι στη γεύση του. Από το 1989 έχουν παραχθεί μόνο 710 μπουκάλια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs