Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Haig Yazdjian Quartet στο The Zoo - Πέμπτη 9 Νοεμβρίου | 21.00


Το Zoo έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον δεξιοτέχνη μουσικό Haig Yazdjian, έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς που έδωσαν...
το στίγμα τους στην ελληνική world-jazz σκηνή.




Ένα μουσικό οδοιπορικό με κοινή αναφορά την Ανατολή, από τη Μικρασία, μέχρι τα βάθη της, αλλά και τραγούδια και σκοποί από διαφορετικούς τόπους και εποχές μέσα από ένα παιχνίδι εναλλαγής φωνών.

Ο Haig Yazdjian θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής. Γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από γονείς Αρμένιους. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980. Καθιερώθηκε γρήγορα ως κορυφαίος σολίστ, αλλά και ως ιδιαίτερα εκφραστικός ερμηνευτής, και συνεργάστηκε με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς και τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων η Loreena McKennitt, η Ελένη Βιτάλη, ο Theodossi Spasov, η Μαρία Φαραντούρη, ο David Lynch, ο Omar Farouk Tekbilek, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλοί άλλοι. Ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμειγνύει διαφορετικά στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, αναπτύσσοντας ένα προσωπικό ύφος με χαρακτηριστικά αραβικά και αρμένικα ηχοχρώματα.

Μαζί του οι εξαίρετοι μουσικοί: Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο) και Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs