Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πέθανε ο άνθρωπος για χάρη του οποίου γινόταν το Ice Bucket Challenge (pics)


O Άντονι Σενέρχια ήταν ο άνθρωπος για τον οποίο ξεκίνησε το Ice Bucket Challenge, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να μάθει για...
την ασθένεια ALS.




Πριν από 3 περίπου χρόνια, τα social media είχαν γεμίσει από videos ανθρώπων, γνωστών και μη, που γίνονταν μούσκεμα από ένα κουβά με νερό με παγάκια. Το λεγόμενο Ice Bucket Challenge, το οποίο είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο, ήταν ένα είδους εκστρατείας, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ή αλλιώς ALS) και να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα θεραπείας.

Ο άνθρωπος όμως, εξαιτίας του οποίου δημιουργήθηκε αυτό το μπουγέλο, από την Κυριακή το βράδυ, δεν είναι πλέον μαζί μας... Ο Άντονι Σέρχια, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών στη Νέα Υόρκη, έχοντας προλάβει έμμεσα όμως να κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε μέσω του Ice Bucket Challenge.

Senerchia's wife is thought to be one of the first to take on the ice bucket challenge and link it to ALS. Her post went viral on social media and eventually reached Pete Frates, a Boston native with a massive following

Και λέμε έμμεσα γιατί όλο αυτό με το video και κουβά με τα παγάκια, ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά. Μπορεί βέβαια να είχε φτιάξει ένα ίδρυμα έρευνας για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, αλλά όλα είχαν μία εντελώς διαφορετική αφετηρία.

Ο ξάδελφός του, Κρις Κένεντι ήταν προτεινόμενος από ένα φίλο του να λουστεί με ένα κουβά νερό που θα είχε παγάκια, όμως το χρηματικό ποσό που θα ήθελε να δωρίσει, μπορούσε να το δώσει σε οποιονδήποτε φιλανθρωπικό σκοπό.

Τότε θυμήθηκε τον Άντονι Σέρχια, προτείνοντας την γυναίκα του. Αυτή δέχθηκε, το έκανε και ανέβασε το video της στο Facebook, βάζοντας hastag #takingiceforantsenerchiajr και #StrikeOutALS. Το μήνυμά της αυτό, έφτασε στο Pete Frates, ο οποίος είχε χτυπηθεί και αυτός από την συγκεκριμένη ασθένεια, με αποτέλεσμα να το διαδώσει και αυτός στους φίλους στις 31 Ιουλίου.

Έτσι, από ένα πείραγμα για καλό σκοπό, ξεκίνησε μία ολόκληρη εκστρατεία που είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούν 115 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs