Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

«Πειρατές» κατέλαβαν συχνότητα σουηδικού σταθμού και έπαιζαν τραγούδι του ISIS


Χάκερ κατάφεραν να καταλάβουν για αρκετή ώρα, τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Mix Megapol, παίζοντας για...
περίπου 30 λεπτά προπαγανδιστικά τραγούδια του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Mix Megapol, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Σουηδίας, τον οποίο καθημερινά ακούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι.

«Κάποιος κατέλαβε τη συχνότητά μας χρησιμοποιώντας έναν πειρατικό αναμεταδότη» είπε ο Γιάκομπ Γκράβεσταμ, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Bauer Media Group στην οποία ανήκει ο σταθμός. «Θα αναφέρουμε το επεισόδιο στην αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών», πρόσθεσε.

Το αγγλόφωνο προπαγανδιστικό τραγούδι έχει στίχους όπως «Για τη δόξα του Αλλάχ θα βαδίσουμε στις πύλες του παραδείσου όπου περιμένουν οι παρθένες μας. Είμαστε άνδρες που αγαπάμε τον θάνατο όπως εσείς αγαπάτε τη ζωή, είμαστε στρατιώτες που πολεμούν μέρα και νύχτα».

Οι παρουσιαστές της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής «Άντερς και Γκράι με τους φίλους τους» δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα, μέχρι που άρχισαν να τους τηλεφωνούν οι σαστισμένοι ακροατές για να ρωτήσουν τι συνέβαινε.

«Μας τηλεφώνησαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που οι άνθρωποι επαγρυπνούν και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά», πρόσθεσε ο Γκράβεσταμ.

Google+ Followers