Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζει την προπαγάνδα το ISIS - Αφίσα με αποκεφαλισμένο τον Πάπα (φωτό)


Μια ανατριχιαστική αφίσα που απεικονίζει τον Πάπα Φραγκίσκο αποκεφαλισμένο από δήμιο του ...
λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» κυκλοφόρησε οργάνωση, που υποστηρίζει το ISIS.




Στην αποκρουστική, προπαγανδιστική αφίσα διακρίνεται ένας τρομοκράτης ντυμένος στα χακί μ’ ένα λευκό μαντήλι να καλύπτει το πρόσωπό του κι ένα μαχαίρι στο δεξί χέρι να γέρνει πάνω από τη σορό ενός αιχμαλώτου και να αγγίζει το κομμένο κεφάλι του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Κάτω δεξιά αναγράφεται το όνομα του Ποντίφικα: «Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο».


Την εικόνα κυκλοφόρησε το Wafa Media Foundation λίγα 24ωρα μετά τις απειλές του ISIS για επιθέσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων στο Βατικανό.

Η προηγούμενη αφίσα έδειχνε έναν μασκοφόρο να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο προς τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου έχοντας πλάι του ένα όπλο κι ένα σακίδιο πλάτος, ενώ στην κορυφή ανέγραφε το μήνυμα “Αίμα των Χριστουγέννων», και από κάτω με κόκκινα γράμμα «περιμένετε...»


Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές μετά την κατάρρευση του λεγόμενου «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία. Αναλυτές εκτιμούν ότι αφίσες σαν κι αυτή δεν προειδοποιούν για κάποια συγκεκριμένη απειλή, αλλά λειτουργούν ως κάλεσμα για επιθέσεις μοναχικών λύκων, έτοιμων να χτυπήσουν. Το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποιεί τέτοιου είδους χτυπήματα για να σπείρει τον τρόμο και να κάνει αισθητή την επιρροή του σε μια περίοδο που δέχεται απανωτά χτυπήματα και απειλείται με ολοκληρωτική εξαφάνιση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs