Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι Θεσσαλονικιές χορεύτριες που αγάπησαν οι Κορεάτες - Χορεύουν K-Pop και αποκτούν κοινό από την άλλη μεριά του κόσμου


Κορεάτικη μουσική σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης; Nαι!

Γιατί οι Spirits, ένα χορευτικό γκρουπ από την συμπρωτεύουσα, ειδικεύονται στις K-Pop χορογραφίες. Πρόσφατα...
κέρδισαν στον διαγωνισμό Κ-Wave 2017 και έδωσαν πολλές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 




Έχουν θαυμαστές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κορέα, ενώ αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό στο YouTube.


Πώς, ανάμεσα σε τόσα είδη χορού επιλέξατε αυτή τη μουσική και τις χορογραφίες; Δεν είναι κάτι διαδεδομένο...

Η καθεμία από εμάς ήρθε σε επαφή με την Kpop με διαφορετικό τρόπο - είτε μόνη της τυχαία είτε μέσω τρίτων - και εν τέλει αυτό που μας τράβηξε περισσότερο ήταν οι χορογραφίες. Πριν γνωρίσουμε την Kpop, καμία δεν είχε ασχοληθεί με το χορό σοβαρά και ήταν αυτό που μας έδωσε το κίνητρο να μάθουμε μόνες μας χορογραφίες που μας άρεσαν. Έτσι με τον καιρό καταλάβαμε την αγάπη που έχουμε για το χορό. Το ότι η Kpop δεν ήταν διαδεδομένη ήταν αυτό που μας έκανε να ξεχωρίζουμε κάπως.


Έχετε φαν από άλλες χώρες; Θέλετε να ταξιδέψετε σε άλλες χώρες;

Το μεγαλύτερο κοινό μας είναι Έλληνες και μετά Κορεάτες (σύμφωνα με το feedback που παίρνουμε και τα στατιστικά του YouTube). Παρόλα αυτά, μετά τη φετινή μας σμμετοχή στο Kpop World Festival, φαίνεται να κινήσαμε το ενδιαφέρον της Kpop κοινότητας και από πολλές άλλες χώρες. Το μεγαλύτερο όνειρο όλων μας είναι να ταξιδέψουμε στη Ν.Κορέα και αποτελεί και το λόγο δημιουργίας της ομάδας εξ αρχής. Αν όμως είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό - είτε για τουρισμό είτε για κάποια παράσταση/παρουσίαση - θα το θέλαμε πάρα πολύ!


Βγήκατε πρώτες στο K-pop World Festival 2017. Πείτε μας, πώς ήταν, πώς ξεχωρίσατε από τις άλλες συμμετοχές; Πόσες άλλες ομάδες συμμετείχαν;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η συμμετοχές στο Φεστιβάλ ήταν περισσότερες και πιο δυνατές. Φέτος ήμασταν συνολικά 15 συμμετοχές, 10 στην κατηγορία χορού/performance και 5 στην κατηγορία τραγούδι. Αυτό που πιστεύουμε ότι μας έκανε να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν το intro που ενσωματώσαμε πριν το βασικό τραγούδι της εμφάνισής μας. Θέλαμε φέτος να κάνουμε κάτι που θα παρουσίαζε πιο πολύ τον προσωπικό χαρακτήρα της ομάδας μας παρά ένα απλό cover (ακριβή μίμηση κάποιου γκρουπ). Το mix του intro το επιμελήθηκε ένας πολύ καλός μας φίλος και η χορογραφία είναι κατά κύριο λόγο δική μας δημιουργία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs