Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Τους Έλληνες των Paradise Papers ψάχνει η ΑΑΔΕ


Από το μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα περάσουν οι Έλληνες των Paradise Papers με τον...
επικεφαλής της Αρχής Γιώργο Πιτσιλή να έχει θέσει ήδη σε ετοιμότητα τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να εξετάσουν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για τα Paradise Papers και να καταρτίσουν ενημερωτικό σημείωμα για το πώς μπορούν ελεγκτικά να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές.

Να τονιστεί πως οι αποκαλύψεις των Paradise Papers για τη φοροδιαφυγή μέσω offshore παραδείσων, περιλαμβάνουν και Έλληνες. Ωστόσο, από ένα σύνολο 6,5 εκατομμυρίων εγγράφων μόλις τα 6.000 έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, ήτοι λιγότερο από το 0,1% του συνόλου.

Οι περιπτώσεις αυτές θα γίνουν γνωστές σύντομα, καθώς έως το τέλος της εβδομάδας η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) θα δώσει στο φως όλα τα στοιχεία που διαθέτει.

Ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα έχουν τόσο τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από την υπεράκτια δικηγορική εταιρεία Appleby, όσο και εκείνα που έχουν διαρρεύσει από την Asiacity Trust, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Να τονιστεί πως φορολογικοί παράδεισοι όπως η Μάλτα, η Αρούμπα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Κουκ, η Ντομινίκα, η Λαμπουάν, τα Νησιά Μάρσαλ, η Νήσος Νέβις και η Αγία Λουκία είναι επί χρόνια γνωστοί στους Έλληνες εφοπλιστές. Άλλωστε κατά πληροφορίες η πλειονότητα των ελληνικών περιπτώσεων που περιγράφονται στα Paradise Papers σχετίζεται με εφοπλιστές.

Να σημειωθεί πως και από τις 300.000 υποθέσεις των Panama Papers που είχε αποκαλύψει η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων το Μάιο του 2016 την Ελλάδα αφορούσαν λίγες περιπτώσεις, ήτοι 220 οντότητες και 400 πρόσωπα.

Google+ Followers