Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο πάρκο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο... επιπλέει στο νερό (pics)


H κινεζική κυβέρνηση εγκαινίασε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση συλλογής ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, ενώ το γιγαντιαίο πάρκο επιπλέει στην...
επιφάνεια του ωκεανού.




Σε μία προσπάθεια της μείωσης εκπομπής ρύπων από την επεξεργασία καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, οι κινεζικές αρχές έβαλοαν μπροστά ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο πριν από λίγες μέρες εγακινιάσθηκε με κάθε επισημότητα.

Πρόκειται για ένα «πάρκο» συλλογής της ηλιακής ενέργειας με σκοπό τη μετατροπή της σε ηλεκτρικό ρεύμα, απαραίτητο για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, που φιλοδοξεί να γίνει η παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη τις προσεχείς δεκαετίες.



Παράλληλα με την ενεργειακή, όμως, επάρκεια, στόχος των Κινέζων είναι κι η μείωση της εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, ένα πρόβλημα που έχει πάρει δραματικές διαστάσεις για εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από τραγικές περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως το μόνιμο νέφος, αλλά κι η εκτεταμένη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.


Η Κίνα αποτελεί μία από τις πιο ρυπογόνες χώρες σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι εικόνες από την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη αλλά και τις υπολόιπες κινεζικές μεγαλουπόλεις είναι σοκαριστικές κι αντιπροσωπευτικές της έκτασης του προβλήματος.


Τέλος, το εν λόγω πάρκο ηλιακής ενέργειας έχει τη δυνατότητα παραγωγής ως και 40 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η κινεζική κυβέρνηση διατηρεί τη δέσμευσή της για αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως και 20% μέσα στα επόμενα χρόνια.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs