Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για ανομία, ασφάλεια αλλά και… Siemens - Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση στη Βουλή.


Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση στη Βουλή επί της ερώτησης του προέδρου της ΝΔ στον πρωθυπουργό για τα ζητήματα ...
ανομίας, με τον κ. Τσίπρα να απαντά επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΑΣ και να θέτει ζήτημα για τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, 




ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε πολλά ερωτήματα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα, εκτιμώντας πως εν τέλει δεν eπήρε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον κ. Μητσοτάκη θέτοντας στη συζήτηση ακόμη και τη Siemens. «Ανομία και εγκληματικότητα είναι και οι εκβιαστές, οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens και τα δώρα σε πολιτικούς, η διαφθορά», τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας σε μια τοποθέτηση που δεν έλειπαν οι προσωπικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί μια «ακροδεξιά ρητορική του φόβου, την οποία που έχουν υιοθετήσει και άλλα κόμματα στην Ευρώπη και έχουν παει καλά». «Βρίσκεστε σε πανικό και αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Μηστοτάκη.

«Ποιος άνοιξε τι πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνηση σας κ. Τσίπρα» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου. «Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σήμερα στις φυλακές συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται μεγαλοτρομοκράτες, νονοί, μαφιόζοι. Τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος δρουν ανενόχλητοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε αυτό δεν θα γινότανε με φυλακές τύπου Γ’. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια. Επίσης υποστήριξε πως «η Αθήνα είναι μια πόλη ανυπεράσπιστη» και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο κέντρο (ξυλοδαρμός Ευελπιδων, εισβολές της ομάδας Ρουβίκωνας).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό αναφέροντας πως επί 35 λεπτά δεν έκανε ομιλία αλλά έδωσε ένα δελτίο της αστυνομίας. Έπειτα μίλησε και πάλι για τα Πανεπιστήμια λέγοντας πως επί ΝΔ το άσυλο θα είναι μόνο για την ελευθερία της έκφρασης. «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού έρχεται και θα είναι αμείλικτη μαζί σας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά το πέρας της συζήτησης, γαλάζιες πηγές εκτιμούσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τον τρόπο, με τον οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ως μέτρα την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, τον οποίο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναγκαίο, την ύπαρξη φυλακών υψίστης ασφαλείας, αλλά και την ισχύ των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα μέσα στα πανεπιστήμια, με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την ελευθερία του λόγου. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές κατέγραφαν και την ευθεία στήριξη Τσίπρα στον Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, δεν δίστασε να μετακινήσει τη συζήτηση και στην υπόθεση Αυγενάκη, εκτιμώντας ότι στριμώχνει πολιτικά τη ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση πάντως να παραπέμπει σε σημερινή συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου απάντησε εκτενώς για την υπόθεση. Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέφερε και το θέμα της Siemens, βάλλοντας ευθέως εναντίον του κ. Μητσοτάκη και προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs