Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Λεωφορείο χωρίς οδηγό τρακάρει την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του (vid)


Η ημέρα που θα δούμε ένα όχημα να κινείται στον δρόμο χωρίς οδηγό έφτασε, όμως απ' ότι φαίνεται η κατάληξη στο «πείραμα» δεν είχε...
θετική κατάληξη.





Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό βγήκε στους δρόμους στης Νεβάδα, όμως η πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του κατέληξε σε τρακάρισμα.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε το ταξίδι του ένα φορτηγάκι βγήκε από ένα στενό και έπεσε πάνω του. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ ο οδηγός του μικρού φορτηγού πήρε κλίση.

«Το πρόβλημα ήταν πως το φορτηγό δεν σταμάτησε» είπε ο υπεύθυνος του έργου Τζέις Ράντκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάναμε αυτή την πρώτη διαδρομή. Για να διαπιστώσουμε πως λειτουργεί το λεωφορείο στην κίνηση, όταν υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα που κινούνται γύρω του».


Οι τεχνολογικές εταιρείες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζονται να αποδείξουν πως τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι ασφαλή και αξιόπιστα. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που αντιδρούν υποστηρίζοντας πως θα γίνονται περισσότερα ατυχήματα, αφού δεν μπορεί να υπολογιστεί το ανθρώπινο λάθος.

Η πρώτη δοκιμή στη Νεβάδα δικαίωσε αυτούς που αμφισβητούν πως ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του είναι τελικά μια καλή επιλογή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs