Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πανέμορφη 11χρονη αυτοκτόνησε γιατί... δεν της άρεσε η εμφάνισή της -Φωτό


Το κορίτσι ανέβασε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στο Instagram λίγο πριν αφαιρέσει τη ζωή του ...




Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στο νοτιοδυτικό Δουβλίνο: Η μόλις 11 ετών Milly Tuomey, ένα όμορφο κορίτσι που δήλωνε ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με την εξωτερική του εμφάνιση, ανεβάζει ένα σοκαριστικό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Instagram, στο οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει πώς θα ήθελε να πεθάνει και λίγες ώρες αργότερα αυτοκτονεί.


Η υπόθεση είχε αναστατώσει την Ιρλανδία, με τους γονείς της 11χρονης να καταγγέλλουν ότι παρά τις προσπάθειές τους και τις επισκέψεις σε παιδοψυχολόγους, η Milly δεν έλαβε την ψυχολογική βοήθεια που χρειαζόταν. Τα αποτέλεσμα της έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του κοριτσιού και το κατά πόσο αυτός θα μπορούσε να είχε αποτραπεί δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη.

«Η Milly ήταν πολύ δοτική και αγαπητή. Ήταν υγιής, κοινωνικοποιημένη, αφοσιωμένη και ταλαντούχα» δηλώνουν οι γονείς της, Fiona και Tim Tuomey σε δήλωσή που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. «Όταν ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι το παιδί μας είχε ανακοινώσει στους φίλους της μέσω του λογαριασμού του στο Instagram πώς θέλει να πεθάνει, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε» συνέχισαν.

Οι τραγικοί γονείς έμαθαν για το μήνυμα της Milly και τις σκέψεις της περί θανάτου από τη μεγαλύτερη κόρη τους. Έσπευσαν να επισκεφτούν μαζί με την 11χρονη έναν ψυχολόγο. Κατά τη συνεδρία, η Milly εξέφρασε την επιθυμία της να πεθάνει.

Αποκάλυψε ότι έχει συχνά σκεφτεί να αυτοτραυματιστεί και ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια δυσαρεστημένη με την εξωτερική της εμφάνιση.

Ο παιδοψυχολόγος πρότεινε στο ζεύγος Tuomey να επισκεφτεί έναν κλινικό ψυχολόγο στην ιδιωτική ψυχοθεραπευτική κλινική An Cuan, ωστόσο όταν επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού, τούς γνωστοποιήθηκε ότι ο εν λόγω γιατρός δεν δέχεται άλλους ασθενείς.

Η Milly ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου του 2015 συνεδρίες με έναν ψυχοθεραπευτή, ο οποίος ωστόσο -σύμφωνα με την έρευνα των αρχών- δεν είχε τα προσόντα να κάνει κλινικές εκτιμήσεις. Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους η Milly καλούνταν να εξερευνήσει τα συναισθήματά της με λεκτικά και οπτικά μέσα.

Ο ψυχοθεραπευτής πρότεινε στη μητέρα της 11χρονης να κλείσει ένα ραντεβού με κάποιον ειδήμονα στο πανεπιστημιακό κέντρο ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων HSE. Η Fiona Tuomey κατάφερε να "κλείσει" μια συνάντηση για τις 30 Ιανουαρίου του 2016, αφότου ανακάλυψε ότι η Milly κρατούσε και έκρυβε στο κρεβάτι της ένα "ημερολόγιο αυτοκτονίας", στο οποίο ανέφερε ότι είχε αποπειραθεί να αυτοτραυματιστεί. «Κόπηκε και στη συνέχεια έγραψε στο γραφείο της τη φράση "Τα όμορφα κορίτσια δεν τρώνε"» ανέφερε η μητέρα ενώπιον του Δικαστηρίου του Δουβλίνου που εξέτασε την υπόθεση.

Οι γονείς συζήτησαν το θέμα με τον ψυχοθεραπευτή, ο οποίος τούς συνέστησε στην περίπτωση που η Milly παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των εορτών παρόμοια ανησυχητική συμπεριφορά, να απευθυνθούν στα επείγοντα περιστατικά.

Το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου του 2016, η οικογένεια Tuomey έτρωγε δείπνο και παρακολουθούσε μια ταινία. Η Milly δήλωσε ότι βαριέται κι έφυγε από το δωμάτιο. Βρέθηκε λίγο αργότερα σε κρίσιμη κατάσταση και οι γονείς της τη μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων "Our Lady’s Children’s" όπου κατέληξε τρεις ημέρες αργότερα.

«Πριν από χρόνια, η ιστορία αυτή θα ήταν αδιανόητη. Σήμερα ο αυτοκτονικός ιδεασμός έχει αυξηθεί σε παιδιά ηλικίας έως επτά ετών στην Ιρλανδία. Υπάρχουν κάποιες δομές της πρόνοιας που στοχεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά οι πόροι δεν είναι επαρκείς» σχολίασε η ψυχίατρος Antoinette D'Alton ενώπιον Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία κατέχει σήμερα την πέμπτη θέση στην Ευρώπη ως προς τις περισσότερες αυτοκτονίες παιδιών ηλικίας από 10 έως 14 ετών.

Στη δήλωσή τους, οι τραγικοί γονείς υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχουν κλινικά πρωτόκολλα για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η περίπτωση ενός παιδιού που μπορεί να αντιμετωπίζει κρίση ψυχικής υγείας: «Στην Ιρλανδία του 21ου αιώνα, αυτό απλά δεν είναι αποδεκτό». Είχαν ελπίδες και όνειρα για την κόρη τους.

Και η ίδια η Milly είχε όνειρα για εκείνη: Στο ημερολόγιό της είχε γράψει πως όταν θα μεγάλωνε, ήλπιζε να γίνει μια «διάσημη γιατρός», να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. «Στα 23 μου θα ήθελα να κάνω το πρώτο μου μωρό και όταν είμαι 24 το δεύτερο. Αν έχω δύο κορίτσια θα τα ονομάσω Vanessa και Grace Tuomey».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs