Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ύποπτος για φοροδιαφυγή 1,3 δισ. ο οίκος Gucci - «Ντου» στα γραφεία και έλεγχος


Η εισαγγελία του Μιλάνου έχει υποψίες ότι ο οίκος μόδας δήλωνε επί χρόνια στην Ελβετία έσοδα από ...
δραστηριότητες που ανέπτυσσε στην Ιταλία, με αποτέλεσμα το ιταλικό δημόσιο να ζημιωθεί 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ από φοροδιαφυγή




Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci, ναυαρχίδα του γαλλικού ομίλου Kering, επιβεβαίωσε σήμερα ότι έρευνες διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του στην Ιταλία, όπου η δικαιοσύνη ελέγχει πληροφορίες που κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, η εισαγγελία του Μιλάνου έχει υποψίες ότι ο οίκος μόδας δήλωνε επί χρόνια στην Ελβετία έσοδα από δραστηριότητες που ανέπτυσσε στην Ιταλία, με αποτέλεσμα το ιταλικό δημόσιο να ζημιωθεί 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ από φοροδιαφυγή.

Οι ερευνητές διαθέτουν τη μαρτυρία ενός απολυμένου, παλιού στελέχους, και πραγματοποίησαν έρευνες επί τουλάχιστον τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα στη νέα υπερσύγχρονη έδρα του Gucci στο Μιλάνο και σε άλλα γραφεία, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

"Μετά το δημοσίευμα σε σχέση με τον έλεγχο που διενήργησε η τοπική οικονομική αστυνομία στα γραφεία της Gucci στο Μιλάνο και στη Φλωρεντία, ο οίκος μόδας επιβεβαιώνει ότι συνεργάζεται ενεργά με τις αρχές και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δραστηριότητές του είναι νόμιμες και διαφανείς", ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας.

Η εταιρία Gucci δεν είναι ο πρώτος κολοσσός στον κλάδο των ειδών πολυτελείας που απασχολεί για φοροδιαφυγή την Ιταλία: το 2013 ο οίκος Prada αναγκάστηκε να πληρώσει 470 εκατομμύρια ευρώ στις ιταλικές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες γιατί δήλωνε επί 10 χρόνια στο εξωτερικό έσοδα που είχε στην Ιταλία.

Παρομοίως, οι ιταλικές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες έλαβαν τα τελευταία χρόνια 318 εκατομμύρια ευρώ από την Apple και 306 εκατομμύρια ευρώ από την Google, ενώ έρευνες είναι σε εξέλιξη για την Amazon και τη Facebook.

Όσον αφορά την Gucci, η προσοχή των οικονομικών αρχών είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένης της μεγάλης αύξησης που καταγράφεται στα οικονομικά της αποτελέσματα: η εταιρία είχε οργανική ανάπτυξη 49,4% το τρίτο τρίμηνο του 2017 -- έπειτα από ένα 48,3% και ένα 39,9% τα προηγούμενα τρίμηνα-- με πωλήσεις 1,5 δισεκατ. ευρώ το τρίμηνο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs