Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Γαλλία: Επιχείρηση διάσωσης 150 σκιέρ στις Aλπεις


Περίπου 150 σκιέρ οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί για πολλές ώρες στις καμπίνες του τελεφερίκ, που είχε ...
υποστεί βλάβη στις γαλλικές Άλπεις, διασώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς, 




κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης των αρχών σήμερα το απόγευμα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα κι ολοκληρώθηκε 2 ώρες αργότερα, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Σαμρούς (νοτιοανατολικά) Φρανκ Λεκούτρ.

«Θα επιστρέψουν εγκαίρως για το ρεβεγιόν» των Χριστουγέννων, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η βλάβη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας στο τελεφερίκ που συνδέει τον σταθμό Σαμρούς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων και την κορυφή Κρουά ντε Σαμρούς, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων.

Οι 70 καμπίνες του τελεφερίκ, με χωρητικότητα 10 ατόμων έκαστη, ακινητοποιήθηκαν, διευκρίνισαν οι ομάδες διάσωσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Le Dauphiné Libéré.

Σύντομα έσπευσαν στην περιοχή δύο ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας, 7 διασώστες και οι ομάδες διάσωσης του χιονοδρομικού κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένας διασώστης μεταφέροταν με ελικόπτερο στο πάνω μέρος της καμπίνας και κατόπιν με τη βοήθεια σκοινιών βοηθούσε τους σκιέρ να κατέβουν στο έδαφος, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διασώστης Νταβίντ Ζάντρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs