Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το Πάσχα του 2018 ξεκινάνε τα έργα της γραμμής 4 του μετρό

Οι εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4, Άλσος Βεΐκου - Γουδή, του μετρό θα ξεκινήσουν ...
γύρω στο Πάσχα του 2018. Σε δύο εβδομάδες περίπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής του βασικού σχεδίου.




Ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες, ύψους 39 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται να προκηρυχθεί άμεσα από την Αττικό Μετρό, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Παπαδόπουλος, «το έργο περιλαμβάνει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας. Φιλοδοξούμε να έχουμε ανάδοχο γύρω στο Πάσχα του 2018 ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες έχουν διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης».

Για μια πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται τα έργα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. «Το έργο απεμπλέκεται από αιτίες καθυστέρησης που σε άλλα έργα υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία τους. Απεμπλέκοντας δηλαδή την κατασκευή του έργου από τα αρχαιολογικά και τις μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν ξεκινήσει πια το έργο, ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και το χρονοδιάγραμμα ξεκάθαρο» επισημαίνει.


Ανάδοχος στα τέλη του 2018

Στην πορεία του βασικού έργου για την κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4, συνολικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ, στόχος της Αττικό Μετρό είναι σε δύο εβδομάδες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής. Οπως όλα δείχνουν, η πρώτη αυτή φάση δεν θα φέρει εκπλήξεις, καθώς έχουν μεν ζητηθεί διευκρινίσεις από τις υποψήφιες κοινοπραξίες, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs