Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Μουντιάλ 2018: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής


Ο Βιτάλι Μούτκο, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου της...
οργανωτικής επιτροπής για το Μουντιάλ του 2018.





Τη θέση του θα πάρει ο Αλεξέι Σορότκιν, δήλωσε ο Μούτκο, ο οποίος πρόσφατα αποκλείστηκε διά βίου από τους Ολυμπιακούς αγώνες, εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ που ταλανίζει τη Ρωσία. Ηδη, πριν από δύο ημέρες, είχε παραιτηθεί και από τη θέση του προέδρου της εθνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Θα είμαι σε επαφή με τη FIFA. Θα επικεντρωθώ στη δουλειά στην κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως. Πιστεύουμε ότι στις 30 Μαΐου θα πληρούμε όλες τις δεσμεύσεις που έδωσε η κυβέρνηση στη FIFA», δήλωσε ο Μούτκο. 

Τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να προσφύγει στο CAS, κατά του αποκλεισμού του από τους Ολυμπιακούς αγώνες και για αυτό τον λόγο εγκαταλείπει τα καθήκοντά του στη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Ο Μούτκο τιμωρήθηκε από τη ΔΟΕ γιατί εκτιμάται ότι ενεπλάκη στο πρόγραμμα ντόπινγκ της Ρωσίας, που είχε την κρατική στήριξη.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο 59χρονος ήταν υπουργός Αθλητισμού. Παρόλα αυτά πήρε «προαγωγή» και έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγή: AFP

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs