Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κομπίνα στον ΟΣΕ: Στη φυλακή 8 υπάλληλοι και 3 Ρομά για τις απευθείας αναθέσεις και τις μίζες


Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και 3 άτομα που ...
κατηγορούνται ως επικεφαλής του κυκλώματος και φέρονται ότι προκάλεσαν ζημία 7 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ 




μέσω της κομπίνας με το ανακυκλώσιμο υλικό που εμπορεύονταν. 

Μετά τις απολογίες τους, 11 άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα, ενώ οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς κρίθηκε ότι είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση. 


Οι κατηγορίες

Οι 19 αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αφού φέρονται ότι εκποιούσαν ανακυκλώσιμο συγκοινωνιακό υλικό του ΟΣΕ, στήνοντας τους πλειστηριασμούς και κλέβοντας στο ζύγι. Η ζημία μέσα σε δύο χρόνια εκτιμάται ότι αγγίζει 7 εκατομμύρια ευρώ. Οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ από όλη την Ελλάδα φέρονται ότι είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα με επικεφαλής 3 Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει 3 επιχειρήσεις για διαχείριση εκμετάλλευση και πώληση παλιών σιδήρων και μετάλλων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λαμία. 

Οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις που τους βαρύνουν, με έναν εκ τον συνηγόρων τους, τον κ. Κεγαχιόγλου να δηλώνει ότι "ορισμένες μικροπαραβάσεις ανα την Ελλάδα είναι μεμονωμένα και μη συνδεόμενα περιστατικά σε διάφορες πόλεις της χώρας και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης". 


Το ιστορικό 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος των 19, το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον Φεβρουάριο του 2015, με τους υπαλλήλους να φέρονται ότι έπαιρναν μίζες από 100 έως 40.000 ευρώ, προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες που είχαν οι Ρομά , χωρίς παραστατικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προϊσταμένου διεύθυνσης του ΟΣΕ ο οποίος υπέγραψε απόφαση εικονικής μεταφοράς σιδηροδρομικού υλικού από εταιρία που ανήκε σε ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας και σύμφωνα με την αστυνομία πήρε μίζα 15.000 ευρώ. Τα χρήματα σύμφωνα με την Αστυνομία τα αρχηγικά μέλη τα έβγαζαν σε βουλγαρικές και κυπριακές τράπεζες. Στο σπίτι ενός από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκε δεσμίδα με ευρώ με ταινία τράπεζας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον Θ. Σοφό, συνήγορο υπεράσπισης υπαλλήλων του ΟΣΕ, κανείς εκ των εντολέων του δεν αποδέχεται την κατηγορία της δωροδοκίας, η οποία δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο. Όσον φορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός υπαλλήλου είπε πως "ασκούσε παράλληλη αγροτική απασχόληση για να ζήσει και τα χρήματα προέρχονται απο εκεί".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs