Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πέταξε σκληρό δίσκο με Bitcoins αξίας 72 εκατ. ευρώ!


Η ξέφρενη πορεία στην αγοραστική αξία του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin συνεχίζεται, όντας λίγο κάτω από...
τα 10.000 ευρώ. 




Ο Ουαλός James Howells, συγκέντρωνε Bitcoins από το 2009 και τα κρατούσε ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η αξία τους θ’ ανέβαινε εμπορικά, κάτι που συνέβη. Είχε συλλέξει συνολικά 7.500 Bitcoins, που με τα σημερινά δεδομένα αξίζουν 72,7 εκατ. ευρώ!

Αυτό όμως που έκανε ξεπερνάει τα όρια της λογικής, αν και ο ίδιος δηλώνει πως όλα ήταν ένα ατύχημα. Σ’ ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα των πραγμάτων του, ο 32χρονος πέταξε τον σκληρό δίσκο που βρισκόταν το ψηφιακό χρήμα.

«Στα μέσα του 2013, κατά τη διάρκεια μιας καθαριότητας, ο σκληρός δίσκος -που άξιζε τότε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες- πετάχτηκε κατά λάθος σε έναν ειδικό κάδο στον χώρο της τοπικής υγειονομικής ταφής, όπου και θάφτηκε τελικά».

Και πώς το πήρε που δεν έγινε εκατομμυριούχος; «Ατυχήματα γίνονται. Απλά το αποδέχτηκα. Ήξερα πάντα πως το Bitcoin θα φτάσει τόσο ψηλά και γνώριζα ότι η αξία του σκληρού δίσκου θα ανέβαινε».

Δεν σκοπεύει βέβαια να το αφήσει στην τύχη του το πράγμα, καθώς έχει ήδη ζητήσει άδεια για να σκάψει στη χωματερή του Νιούπορτ μπας και βρει τον θησαυρό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs