Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Θρίλερ: Το υποβρύχιο της Αργεντινής κυνηγούσε βρετανικό ελικόπτερο πριν εξαφανισθεί; [εικόνες]


Κυνηγούσε ένα βρετανικό πολεμικό ελικόπτερο το υποβρύχιο της Αργεντινής πριν αυτό εξαφανιστεί στα παγωμένα νερά του...
Νότιου Ατλαντικού; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αδελφή ενός μέλους του πληρώματος.




Η Τζέσικα Μεντίνα είπε ότι λίγες μέρες πριν την τελευταία επικοινωνία του υποβρυχίου με τη βάση του, έλαβε ένα «περίεργο μήνυμα» μέσω του WhatsApp από τον αδελφό της Ρομπέρτο Ντάνιελ Μεντίνα, ο οποίος της ανέφερε ότι το ARA San Juan είχε πλησιάσει τις νήσους Φώκλαντ και ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο προσπαθούσε να τους εντοπίσει.

Η Τζέσικα Μεντίνα, αδελφή του υπαξιωματικού Ρομπέρτο Ντάνιελ Μεντίνα, μέλους του πληρώματος του Ara San Juan (Φωτογραφία: LA GACETA Salta /Youtube)

«Τη Δευτέρα μας αναζητούσε ένα Αγγλικό ελικόπτερο και χθες οι Χιλιανοί, γίνονται πολλά», ανέφερε στο μήνυμά του ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, προσθέτοντας ότι το υποβρύχιο με το 44μελές πλήρωμα επέστρεφε τώρα στη βάση του.

Η Μεντίνα είπε στην εφημερίδα La Gaceta της πατρίδας της ότι ανάλογα μηνύματα περί καταδίωξης του υποβρυχίου από βρετανικό ελικόπτερο έλαβαν κι άλλες οικογένειες αγνοουμένων από τα αγαπημένα τους πρόσωπα: «Ήταν ένα περίεργο μήνυμα, με το οποίο μας είπε ότι τους κυνηγούσαν ένα βρετανικό ελικόπτερο κι ένα πλοίο της Χιλής. Δεν ξέρω γιατί το είπε. Αλλά, δυστυχώς, δεν συνεχίσαμε αυτή την κουβέντα, αρχίσαμε να μιλάμε για άλλα πράγματα, τα παιδιά, την οικογένεια κ.ο.κ. Ήταν το τελευταίο του μήνυμα».

Σύμφωνα με τη Μεντίνα το υποβρύχιο έπλεε κοντά στις νήσους Φώκλαντ – που αποκαλούνται Μαλβίνας στην Αργεντινή- στις 3 Νοεμβρίου κι ότι το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε να το αναζητεί.

«Δεν γνωρίζω πόσο κοντά πλησίασαν στις Μαλβίνας, ούτε ξέρω ποια είναι η πολιτική κατάσταση. Αυτό μας είπε και σ’ αυτό μείναμε», είπε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι δημοσιοποίησε τώρα το μήνυμα, προκειμένου να το αξιολογήσουν οι δικαστικές Αρχές στην έρευνά τους για την εξαφάνιση του υποβρυχίου.


Διαψεύδει το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό

Το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της γυναίκας. «Αυτή η ιστορία είναι παντελώς αβάσιμη», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το υποβρύχιο που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Νότιο Ατλαντικό ενώ έπλεε προς τη βάση του στο Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής. Στην τελευταία του επικοινωνία, ανέφερε ότι είχε μπει νερό στο σκάφος μέσω του αναπνευστήρα προκαλώντας βραχυκύκλωμα σε μπαταρίες.

Ειδικοί ανέφεραν ότι το οξυγόνο για το πλήρωμα αρκούσε για δέκα μέρες, εφόσον το ARA San Juan ήταν ανέπαφο στο βυθό. Αλλά αργότερα αναφέρθηκε ότι ανιχνεύθηκε μια έκρηξη περίπου την ώρα και στην περιοχή που βρισκόταν το υποβρύχιο όταν επικοινώνησε με τη βάση του για τελευταία φορά.

Η έρευνα συνεχίζεται, αν και η δικαστής που έχει αναλάβει την έρευνα παραδέχθηκε ότι το υποβρύχιο «ίσως και να μην βρεθεί ή ανελκυστεί ποτέ» από τον υγρό του τάφο...
Φωτογραφίες: ΑΡ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs