Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Να τι θα Συμβεί αν δεν Κλείσετε το Κινητό σας σε μια Πτήση


Ένας πιλότος της Easyjet αποκαλύπτει τι θα συμβεί αν δεν κλείνετε το κινητό σας στο αεροπλάνο.

Μπορείτε να ...
το βάζετε σε flight mode.




Αυτό που δεν επιτρέπεται σίγουρα είναι να μιλάτε στο κινητό ή να στέλνετε μηνύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ή τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Είναι μια από τις φράσεις που ακούμε από τα παιδικά μας χρόνια κάθε φορά που μπαίνουμε σε αεροπλάνο με σκοπό να ταξιδέψουμε. Ποιά είναι αυτή και τι σημαίνει πραγματικά;


Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ξεχάσουμε ή παρακούσουμε την παράκληση του κυβερνήτη να κλείσουμε το κινητό μας λίγο πριν την απογείωση;

Ο Chris Foster, πιλότος της Easyjet, μίλησε στην Liverpool Echo για αυτό το θέμα και μεταξύ άλλων απάντησε και σε αυτό το ερώτημα.

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα που θα σε κάνει να ανησυχήσεις», λέει και συνεχίζει, «Τα συστήματα ελέγχου των αεροσκαφών έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που δεν θα επηρεάζονταν σε καμιά των περιπτώσεων. Αυτός ο κανονισμός ισχύει -όπως και πολλοί άλλοι- εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα εμφανιστούν τα tablet. Αυτοί οι κανονισμοί έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν και κάποιος μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το κινητό του σε λειτουργία πτήσης. Μάλιστα, αναμένονται και άλλες αλλαγές μέσα στα επόμενα χρόνια».

Πέρα από αυτό το ερώτημα, υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις που απασχολούν πολλούς και απαντήθηκαν από τον πιλότο.


Μεταξύ αυτών: «Γιατί σβήνουν τα φώτα κατά τη διάρκεια της απογείωσης;»

«Αυτό συμβαίνει για να προσαρμοστούν τα μάτια στο εξωτερικό φως σε σπάνια περίπτωση που χρειαστεί να ακυρωθεί η απογείωση. Έχει αποδειχθεί πως τα αεροπλάνα είναι σχεδιασμένα να αντέχουν ακόμα και σε χτυπήματα κεραυνών και έχουν αρκετές λειτουργίες για να αντιμετωπίζουν κακοκαιρίες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές».


Και τι γίνεται με τα ατυχήματα; Έχει νιώσει ποτέ φόβο ο Chris Foster;

«Ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής μου πάνω από τα σύννεφα. Και “πετάω” από τα 16 μου. Σήμερα είμαι 50 χρονών», είπε και καθησύχασε πολλούς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs