Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ο πιο ευτυχισμένος φοιτητής που υπάρχει εκεί έξω!


Είναι γεγονός ότι η φοιτητική ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση... Τα μαθήματα είναι απαιτητικά, οι ώρες ...
των διαλέξεων είναι πολλές, οι εργασίες είναι ατελείωτες και μέσα σε όλα αυτά προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. 




Όσο να πεις δεν είναι και η πιο ξεκούραστη καθημερινότητα λόγω της κούρασης και τους άγχους που κατά καιρούς βιώνεις.

Ωστόσο είναι σίγουρο ότι με τους παρακάτω τρόπους θα καταφέρεις να είσαι ένας ευτυχισμένος φοιτητής. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι θαυματουργοί τρόποι:


#1 Κάνε κάτι που σε τρομάζει

Προσπάθησε να αρχίσεις δραστηριότητες που μπορεί κάπως να σε αγχώνουν ή να σε τρομάζουν, μόνο και μόνο για να ξεφύγεις από το comfort zone σου αλλά και από τη βαρετή καθημερινότητά σου. Ποιός ξέρει μπορεί εν τέλει να προκύψει κάτι πολύ καλό μέσα από ένα ρίσκο.


#2 Προσπάθησε να αποτύχεις όσο γίνεται γρηγορότερα

Μπορεί να προκύψει από το να κοπείς σε ένα μάθημα, στο οποίο είχες ξεσκιστεί στο διάβασμα. Εντάξει είναι φυσιολογικό ότι θα στεναχωρηθείς όμως το πιο σημαντικό είναι μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά.


#3 Έχε στο πλευρό σου καλούς φίλους

Χρειάζεσαι έναν καλό φίλο για να μιλήσετε όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα, κάποιον για να γιορτάσεις όταν συμβαίνει κάτι καλό στη ζωή σου, και ένα άτομο για να σε ηρεμήσει όταν αισθάνεσαι ότι η φοιτητική ζωή σε πνίγει. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρεις καλούς φίλους, όμως πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου γιατί τέτοιες φιλίες χτίζονται με την πάροδο του χρόνου.


#4 Παρακολούθησε μαθήματα που συμβαδίζουν με τα ενδιαφέροντά σου

Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο παιδιά να μπαίνουν σε σχολές από σπόντα. Ωστόσο, ένα τέτοιο γεγονός δεν πρέπει να σε παγιδεύσει. Αν δεν σου αρέσει το αντικείμενο τότε ψάξε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι μίζερος μόνο και μόνο γιατί πρέπει να τελειώσεις τη σχολή στην οποία μπήκες. Η ευτυχία σου έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία!


#5 Βγες έξω

Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο μαθήματα, εργασίες και εξετάσεις. Το θέμα είναι ότι πρέπει να απολαύσεις όσο γίνεται καλύτερα τα φοιτητικά σου χρόνια. Για αυτό βγες έξω, διασκέδασε, πέρνα καλά και μην αγχώνεσαι για τίποτα.


#6 Μείνε μέσα όταν το χρειάζεσαι

Το να περάσει καλά δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να βγεις έξω. Το να μαζευτείς με την παρέα σου για επιτραπέζια ή για να δείτε κάποια ταινία είναι το ίδιο δασκεδαστικό με μια έξοδο. Αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι ξεκούραση δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις τον εαυτό σου, γιατί είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν βγεις εν τέλει δεν θα περάσεις καλά.


#7 Διοργάνωσε διασκεδαστικές δραστηριότητες


Αυτό μπορεί να είναι μια εκδρομή ή να πας σε κάποια συναυλία. Όταν έχεις κάτι για να περιμένεις οι μέρες περνάνε πολύ πιο ευχάριστα!!


#8 Όταν είσαι σε διάλειμμα, κάνε διάλειμμα


Βγες έξω, πήγαινε σινεμά, άκου μουσική, διάβασε κάποιο βιβλίο και γενικά κάνε πράγματα που θα σε ξεκουράσουν και θα σε ψυχαγωγήσουν.


#9 Ξεκίνησε να κάνεις γυμναστική

Σταμάτα να ψάχνεις δικαιολογίες και επιτέλους ξεκίνα να γυμνάζεσαι. Μπορείς να ξεκινήσεις γυμναστήριο ή να πηγαίνεις για τρέξιμο με τους φίλους σου, όμως σήκω πχια από τον καναπέ!! Επιπλέον με την γυμναστική απελευθερώνονται ενδορφίνες στον οργανισμό που σε κάνουν πιο χαρούμενο.


#10 Κοιμήσου σαν άνθρωπος


Το κοιμάσαι στις 4 το πρωί και να ξυπνάς στις 3 το μεσημέρι, δεν είναι και το ιδανικότερο. Προσπάθησε να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, ώστε να ξεκουράζεσαι για να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για την επόμενη μέρα.


#11 Φάε σαν άνθρωπος

Αν μέσα στην ημέρα έχεις να παρακολουθήσεις πολλές διαλέξεις, τότε όντας νηστικός είναι σίγουρο ότι δεν θα είσαι το ίδιο παραγωγικός. Για αυτό προσπάθησε να τρέφεσαι τακτικά.


#12 Κράτησε το δωμάτιό σου καθαρό

Αν το δωμάτιο σου είναι ένα χάλι, τότε κατά πάσα πιθανότητα αισθάνεσαι και εσύ χάλια. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση.


#13 Αναγνώρισε τις αδυναμίες σου και προσπάθησε να τις διορθώσεις

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι μας έχουμε ελαττώματα και παραξενιές που πρέπει να αποβάλουμε από τη ζωή μας. Για αυτό όσο γρηγορότερα και εσύ τις αναγνωρίσεις, τόσο γρηγορότερα θα τις διορθώσεις.


#14 Κατάλαβε ότι το να βρεις τον εαυτό σου χρειάζεται χρόνο

Υπάρχει η αντίληψη ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι μια περίοδος για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Μέσα σε αυτά όμως μπορεί να σου αρέσει το αντικείμενο της σχολής, να μην αρέσει καμία δραστηριότητα που κάνεις και γενικά να βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεσαι, γιατί πρέπει να έχεις στο νου σου ότι το να ανακαλύψεις τον εαυτό σου χρειάζεται αρκετό χρόνο. Κάνε υπομονή και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σου!


#15 Ζήσε το τώρα

Μην μπαίνεις στη διαδικασία για το τι θα κάνεις μελλοντικά. Πρόσπαθησε να ζεις το παρόν και να μην αγχώνεσαι για τίποτα. YOLO!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs