Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μάνα έκλεισε το νεογέννητο μωρό της σε πλαστική σακούλα και το εγκατέλειψε να πεθάνει από ασφυξία


Ένα νεογέννητο αγόρι διασώθηκε αφότου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε σακούλες στο πλευρικό κάνιστρο μιας μοτοσικλέτας στις ...
Φιλιππίνες.





Μια παρέα φίλων που επέστρεφαν από ένα πάρτι γενεθλίων άκουσαν το κλάμα του μωρού στη 1 το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Caloocan, στις Φιλιππίνες, και βρήκαν το νεογέννητο να είναι ακόμη καλυμμένο με αίμα.

Οι γιατροί είπαν ότι το αγόρι, του οποίου ο ομφάλιος λώρος του ήταν ακόμη ενωμένος, πνιγόταν σιγά – σιγά μέσα στις σακούλες και θα πέθανε αν δεν είχε βρεθεί εγκαίρως.


Ένα ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο και μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο όπου βρέθηκε ότι ήταν απολύτως υγιές.

Η κοινωνική λειτουργός Carina Serafica είπε ότι το μωρό ήταν μόλις λίγων ωρών και ότι κινδύνευε να πάθει μόλυνση από τα σκουπίδια στο δρόμο.

Είπε: “Το μωρό φαίνεται πως βγήκε μόλις απ’ την κοιλιά της μητέρας του εξαιτίας του αίματος. Κανονικά, τα σκουπίδια και τα μικρόβια είναι πολύ τοξικά για το μωρό, ειδικά όταν είναι νεογέννητο.”

Το άτομο που βρήκε το μωρό, ο 21χρονος Sean Casiman, δήλωσε: “Όποιος άφησε ένα μωρό σαν αυτό δεν έχει καρδιά!”


“Αυτή η νύχτα θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου, είναι η πρώτη φορά που συναντώ κάτι τέτοιο.”

“Αν βρούμε τον άνθρωπο που το έκανε αυτό, προτείνω να τον βάλουμε κι εκείνον μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να πεθάνει κι εκείνος.”

“Προσεύχομαι για το μωρό, ελπίζω να επιβιώσει και να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα.”

Το νεογέννητο αναρρώνει ακόμα στο ιατρικό κέντρο Caloocan City και θα μεταφερθεί στην υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας της πόλης Caloocan για υιοθεσία.

Οι τοπικές αρχές και η κοινωνική υπηρεσία θα συνεργαστούν με την αστυνομία σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι γονείς του αγοριού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs