Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Τα βλέμματα στη Θράκη -Αγωνία για την επίσκεψη Ερντογάν, ετοιμάζουν φιέστα - Στην επίσκεψη στη Θράκη στρέφονται πλέον τα βλέμματα όλων.


Με αγωνία αναμένεται την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, μετά και τα όσα έγιναν χθες και το Μέγαρο Μαξίμου. 
Διπλωματικές πηγές αλλά και κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για τα όσα θα λάβουν χώρα σήμερα και ευελπιστούν στο να μην υπάρξει…
σόου. Μάλιστα αρμόδιες πηγές επαναλαμβάνουν στο iefimerida την θέση ότι «αναμένουμε να γίνει μια επίσκεψη στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί».

Ωστόσο, με φόντο τα όσα...επεισοδιακά έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες κάποιες πιο ρεαλιστικές φωνές, παραδέχονται ότι είναι αφέλεια να περιμένει κανείς ότι ο Σουλτάνος θα τηρήσει τους όρους που συμφωνήθηκαν. Ενώ, επισημαίνουν ότι η Αθήνα ασκεί Ευρωπαϊκή διπλωματία. Κάτι που δεν υιοθετεί η άλλη πλευρά, συνυπολογίζοντας πάντοτε το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του κ. Ερντογάν.


Ετοιμάζουν φιέστα στη Θράκη 

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει κάνει την κινητοποίησή του τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστούν ότι θα κινητοποιήσουν έως 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής στις 12 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για... εισαγόμενους κλακαδόρους που θα έρθουν στην Κομοτηνή με λεωφορεία από την Τουρκία, γεγονός που αν επαληθευτεί θα μεγενθύνει τη φιέστα. 

Και όλα αυτά ενώ είναι διάχυτος ο φόβος μήπως υπάρξουν ακραία στοιχεία που εμφανιστούν με πανό ή φωνάζουν συνθήματα αλυτρωτικού περιοχομένου. 


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα στη Θράκη 

11:15

Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης. 


12:10

Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.13:30-15:00

Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».


16:00

Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep TayyipErdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Google+ Followers