Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τι ψάχνει η Ζωίτσα για το κόμμα; Ληστές τραπεζών


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δεδομένο πως βρίσκεται σε μία άλλη... διάσταση. Είχα πάντα την εντύπωση πως ...
πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπο, ο οποίος όμως παράλληλα έχει και πολλές ιδιαιτερότητες. 





Δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ μαζί της, ούτε να την εμπιστευτώ, αφού έχω την αίσθηση πως θα ήταν ικανή να μας τινάξει, κυριολεκτικά, στον αέρα.

Όσο όμως κι αν αντιλαμβάνομαι πως πρόκειται για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, ακόμα κι αν την έχω κατατάξει σε μία «ειδική κατηγορία» πολιτικών, πάντα καταφέρνει να πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα πιο μακριά. Αυτή τη φορά μάλιστα, θεωρώ πως μάλλον το... τερμάτισε.

Φαίνεται λοιπόν πως αναζητά άτομα για να στελεχώσει το κόμμα που ίδρυσε πριν από λίγο καιρό, την «πλεύση ελευθερίας». Στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει μία φόρμα που μπορεί να συμπληρώσει όποιος θέλει να γίνει μέλος ή να εργαστεί εθελοντικά γι' αυτό. Στην φόρμα, αφού ζητάει τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος στην συνέχεια ρωτάει με τι ασχολείται αναφέροντας: «Επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα». Τι μπορεί να είναι λοιπόν χρήσιμο στο κόμμα; Να γνωρίζει κάποιος από προγραμματισμό κομπιούτερ; Να γνωρίζει από γραφικά; Να είναι οδηγός; Δικηγόρος; Δημοσιογράφος; Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει και μία, μάλλον ασυνήθιστη... ειδικότητα που αναζητείται από τη Ζωίτσα: Ληστής τραπεζών.


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στην φόρμα υπάρχει κι αυτό το «επάγγελμα», που η αλήθεια είναι, όσο κι αν προσπαθούμε να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει το κίνημα, δεν καταλήγουμε πουθενά. Μήπως η «πλεύση ελευθερίας» σκοπεύει να ληστεύει τις τράπεζες; Μήπως η Ζωίτσα θα γίνει ένας νέος Ρομπέν των Δασών; Θα δημιουργήσει μια ομάδα από «ευγενείς ληστές» που θα κλέβουν τις τράπεζες και θα μοιράζουν τα λεφτά στους φτωχούς; Δεν μπορεί, κάποιο σχέδιο θα υπάρχει που αδυνατούμε να αντιληφθούμε αυτή τη στιγμή.


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε φυσικά αν κάποιος ληστής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κωνσταντοπούλου κι αποφάσισε να ενταχθεί στο κίνημα «Πλεύση ελευθερίας», αλλά είναι δεδομένο πως αυτή η ανάρτηση θα περάσει στην ιστορία. Σε μία χώρα που τα έχει «δει όλα» από τους πολιτικούς της, το συγκεκριμένο μάλλον γράφει ιστορία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs