Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Και όμως αληθινό: Έχτισαν τείχος στο Καλαί για τους παράνομους μετανάστες αλλά άφησαν ανοιχτές τις πόρτες!


Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Προκειμένου να σταματήσουν....
την αδιανόητη κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των μεταναστών, που είναι προορισμένοι για τη Βρετανία,




γνωστό με το όνομα «Ζούγκλα του Καλαί», οι Γάλλοι είχαν χτίσει έναν φράχτη για να αποτρέπουν τους μετανάστες από το να βγαίνουν στη θάλασσα σε μία απόπειρα να φτάσουν στην Αγγλία.

Σαν επόμενη κίνηση έχτισαν ένα τσιμεντένιο τείχος, για να μην μπορούν να περάσουν, όσοι δραπετεύουν από τον καταυλισμό, μέσα στο Καλαί ή να μην επιβιβάζονται σε φορτηγά με προορισμό την Αγγλία. Λογικό σε αυτό το έργο εκατομμυρίων, να έχουν τοποθετηθεί πόρτες, ώστε αυτό να μην είναι εντελώς απροσπέλαστο, σε περίπτωση που καταστεί αχρείαστο.  

Αυτό που ξέχασαν όμως να κάνουν οι Γάλλοι, είναι να κλειδώσουν τις πόρτες, με αποτέλσμα οι μετανάστες να συνεχίζουν να περνούν ανενόχλητοι, ψάχνοντας για τρόπους να περάσουν στο νησί της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δημοσιογράφος της Daily Star, μπορεί το τείχος να φτιάχτηκε 4 μέτρα ψηλό για να δυσκολεύει όποιον αποπειράται να το ανέβει, όμως είναι δυνατόν κάποιος μετανάστης να περπατήσει μέχρι την άλλη άκρη του και επιστρέφοντας από τη μέσα πλευρά, να ανοίξει τις πόρτες για τους υπόλοιπους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs