Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Εκανε δωρεά μια κούτα με τρόφιμα σε γηροκομείο και δεν ήξερε ότι σ’αυτήν κρύβονταν χρυσά νομίσματα!


Μια δωρεά σε ένα γηροκομείο αποφάσισε να κάνει μια ηλικιωμένη στη Γερμανία χωρίς όμως να ξέρει ...
πως το κουτί που τοποθέτησε τα τρόφιμα περιείχε μια συλλογή χρυσών νομισμάτων της Νότιας Αφρικής αξίας πάνω από 100.000 ευρώ.




Η 78χρονη χήρα δώρισε το κουτί με τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες στο γηροκομείο Lindenhof στο Λούριπ μετά το θάνατο του συζύγου της, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Όμως την ώρα που η διευθύντρια του οίκου ευγηρίας, Άντζα Μάζερ έβγαλε τα ποτά, έπεσε πάνω σε ένα βαρύ ψυγειάκι κρυμμένο από κάτω, γεμάτο λαμπερά, χρυσά νομίσματα.

Η Μάζερ έδειξε αμέσως το ψυγειάκι στη συνάδερφό της Κλόντια Σπέτσμαν, που διαπίστωσε πως κάθε νόμισμα έφερε το εθνικό ζώο της Νότιας Αφρικής, το Springbock. Η Σπέτσμαν έκανε μια έρευνα στο διαδίκτυο, προσδιορίζοντας μερικά από τα νομίσματα ως τα Krugerrands της Νότιας Αφρικής, τα οποία έχουν τεράστια αξία.

Το κιβώτιο περιείχε συνολικά 109 νομίσματα, με το κάθε χρυσό Krugerrand να αξίζει περίπου 1.000 ευρώ. Επιπλέον, το κιβώτιο περιείχε πολλά παλαιότερα και ακόμη πιο πολύτιμα νομίσματα, φέρνοντας την συνολική αξία σε πάνω από 100.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Express.

Αφού συνειδητοποίησαν την αξία των ευρημάτων τους, οι φροντιστές ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία και άρχισε η αναζήτηση για τον μυστηριώδη δωρητή.

«Δεν ξέραμε τίποτε γι’ αυτήν καθώς ο οίκος ευγηρίας μετακόμισε στην πόλη πριν από λίγες ημέρες» δήλωσε η Σπέτσμαν.

Ευτυχώς, η αστυνομία βρήκε ένα αυτοκόλλητο με τη διεύθυνση σε ένα από τα κουτιά – πιθανότατα τα συγκεκριμένα ποτά είχαν προηγουμένως παραδοθεί στον σύζυγο της χήρας μέσω ταχυδρομείου.

Όταν η αστυνομία επέστρεψε τα νομίσματα στη χήρα, αυτή έμεινε άναυδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, γνώριζε για τη συλλογή νομισμάτων, αλλά δεν είχε ιδέα πώς είχαν καταλήξει σε εκείνο το κουτί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs