Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανία: «Φυλακισμένοι» επικήρυξαν διάσημο παιδόφιλο


Στη σύλληψη ενός 35χρονου για υλικό παιδικής πορνογραφίας, προχώρησαν οι αρχές της Αγγλίας τον προηγούμενο μήνα, όμως δεν ήταν...
κάποιος τυχαίος παιδόφιλος, αλλά ο ίδιος ο Jon Venables, 




ο οποίος από κοινού με τον Robert Thompson είχαν απαγάγει και δολοφονήσει το 1993 ένα δίχρονο αγόρι, τον James Bulger, όντας τότε μόλις 10 ετών αμφότεροι.

Η εισαγγελία είχε μπει μάλιστα σε μεγάλο κόπο να τον προστατεύσει από βεντέτες, αλλάζοντάς του εντελώς τη ζωή όταν βγήκε από τη φυλακή το 2001. Ο γενικός εισαγγελέας απειλούσε εξάλλου με ποινή φυλάκισης όποιον αποκάλυπτε το νέο του όνομα οnline.

Μόνο που η νέα αυτή σύλληψη του Jon Venables δεν πέρασε στα «ψιλά» και τώρα όλοι ξέρουν ποιος είναι. Ο εισαγγελέας δεν μπορεί να τον προστατεύσει πια, καθώς όλοι οι έγκλειστοι της Βρετανίας τον περιμένουν πώς και πώς. Η υπόθεσή του είχε αφήσει βαθιές πληγές στην αγγλική κοινωνία και φαίνεται πως κανείς δεν ξέχασε εκείνη την κοπάνα που κατέληξε στη φρικιαστική δολοφονία του δίχρονου παιδιού.

Δικαστική εντολή απαγόρευσε ωστόσο στα Μέσα να αποκαλύψουν τη φυλακή όπου κρατείται εκ νέου, αν και οι συγκρατούμενοί του ανακάλυψαν τελικά ποιος είναι.

Για να τον προστατεύσουν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, συνοδεύεται σε κάθε του κίνηση από τρεις δεσμοφύλακες. Πηγή της φυλακής αποκάλυψε πάντως στη «Sun» ότι οι τρόφιμοι γνώριζαν ήδη ποιος ήταν πριν οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα: «Υπάρχει πια τιμή για το κεφάλι του και όλοι θέλουν να τον σκοτώσουν, αλλά κανένας δεν θα μπορέσει να βρεθεί κοντά του».

Τα δύο φονικά παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα το 2001 με αναστολή και τους δόθηκαν νέες ταυτότητες και νέες ζωές. Μόνο που ο Venables επέστρεψε στη φυλακή και μάλιστα δύο φορές μετά την πρώτη απελευθέρωσή του. Και το 2010 πέρασε μερικούς μήνες στη φυλακή, ξανά για παιδική πορνογραφία…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs