Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Στην Πάτρα απαγορεύτηκαν οι βαφτίσεις με δύο ονόματα


Η Πάτρα καινοτομεί παίρνοντας απόφαση που αφορά τις βαφτίσεις, αφού δεν θα επιτρέπει στο...
εξής η εκκλησία της, τη βάφτιση των παιδιών με δύο ονόματα.
Η Μητρόπολης πράγματι πήρε τέτοια απόφαση για την ονοματοδοσία των παιδιών, κάτι που ισχύει εδώ και λίγο καιρό, αφήνοντας άναυδους αρκετούς γονείς που στους ναούς ζήτησαν τα παιδιά τους να έχουν δύο ονόματα και συνάντησαν άρνηση από την πλευρά των ιερέων.

Ομως η Μητρόπολη δεν αρκέστηκε μόνο στην απόφαση αυτή, καθώς ήταν συνέχεια προγενέστερης, που αφ ενός μεν απαγόρευε τα μυστήρια στα προαύλια των εκκλησιών και αφ ετέρου δεν επέτρεπε να γίνονται νονοί παντρεμένοι με πολιτικό γάμο, αλλά και ανήλικοι. Και ενώ μεν για τα προαύλια μπορεί να γίνει κατανοητό, γιατί το μυστήριο δεν απαιτεί... περιβάλλον και... θέα για να έχει "γκλαμουριά", αλλά οι ανήλικοι; Δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Ή μήπως στους νονούς θα ζητηθεί πριν πιστοποιητικό αγαμίας ή γάμου;

Η κατάσταση αυτή, αναγκάζει πολλούς γονείς που θέλουν να δώσουν δύο ονόματα, να καταφεύγουν στη γειτονική Ηλεία, την Κορινθία ή την Αιτωλοακαρνανία για να τελέσουν το μυστήριο. Ωστόσο αρκετοί έχουν βρει και άλλη λύση, κάνοντας μεν βάφτιση με ένα όνομα, έχουν όμως πριν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Google+ Followers