Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Οι ίντριγκες και το «παιχνίδι του στέμματος» στο βρετανικό παλάτι - Γιατί ο Κάρολος δεν μιλιέται με τους δυο γιους του;


Μπορεί η ζωή στο παλάτι για τους απέξω να μοιάζει γεμάτη λάμψη και χρυσόσκονες όμως η πραγματικότητα απέχει...
: Αλληλοκαρφώματα, πισώπλατες μαχαιριές και παρασκηνιακές κινήσεις.




Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο βρετανικό παλάτι με τον αρραβώνα ενός από τα πιο αγαπητά μέλη του να γίνεται θέμα σε όλο τον κόσμο προκαλώντας αλαλαγμό, ενώ την ίδια ώρα ένας υπόγειος πόλεμος για τους τίτλους να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Πρωταγωνιστές ο Κάρολος, η Καμίλα και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τους γιους του.


Η δυσαρέσκειά του δεν έχει να κάνει με τον αρραβώνα του γιου του με την Meghan Markle αν και η ανακοίνωση του αρραβώνα του και ο παροξυσμός για την νέα πριγκίπισσα έχει εκτινάξει τη δημοφιλία του ζευγαριού. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και έξι χρόνια πριν όταν η Κέιτ Μίντλετον συστηνόταν ως η νέα πριγκίπισσα. Με την δούκισσα του Κέιμπριτζ να γίνεται fashion icon σαν την Νταϊάνα και την Meghan Markle να πηγαίνει το γκλάμουρ σε άλλο επίπεδο, η δημοφιλία των δύο πριγκιπικών ζευγαριών εκτοξεύεται αφήνοντας... λίγο χώρο για τον Κάρολο. 

Και σίγουρα πλέον ο πρίγκιπας της Ουαλίας με έρευνες αναζητά κατά πόσο έχει επηρεαστεί η δημοφιλία του. Φυσικό, αν σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται να γίνει ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και όπως είναι γνωστό βασιλιάς χωρίς αποδοχή και δημοφιλία δεν στέκεται. 


Οταν ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί ότι τα πλήθη λάτρευαν εκείνη, όχι αυτόν. Ηθελαν να δουν και να αγγίξουν εκείνη, για αυτόν αδιαφορούσαν. 

Παραδόξως ο ανταγωνισμός με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος. Και αυτό οφείλεται εν μέρη στην δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα η οποία ήταν ευτυχής που τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο νεαρό ζευγάρι και στα παιδιά του. Ο λόγος; Αυτό σήμαινε ότι δεν ασχολούνταν μαζί της, δεν ξεψείριζαν κάθε κίνησή της. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η τελευταία φορά που ο Κάρολος συζήτησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του στο θρόνο υπέρ του γιου του ήταν ακριβώς τη στιγμή που η Κέιτ εμφανίστηκε επισήμως στο προσκήνιο.

Τώρα βέβαια δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, ο Κάρολος θα είναι ο επόμενος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Μια φωτογραφία του με τη βασίλισσα πέρυσι, η αντικατάσταση του Φιλίππου από τον Κάρολο στα βασιλικά καθήκοντα μετά την απόσυρση του πρώτου, είναι απλά κινήσεις που το επιβεβαιώνουν. Τι θα γίνει όμως με την Καμίλα; Θα γίνει βασίλισσα ή θα περιοριστεί στον τίτλο της πριγκίπισσας όταν ο σύζυγός της θα γίνει βασιλιάς; Το κλειδί βρίσκεται στις σχέσεις του Καρόλου με τους γιους του.


Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια οι σχέσεις Καρόλου-Γουίλιαμ και Χάρι να ήταν άψογες, ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι υπήρξε ένας σοβαρός κλονισμός. Η σχέση του πατέρα με τους γιους του κατέρρευσε, βυθίστηκε. Αφορμή η 20η επέτειος από το θάνατο της Νταϊάνα. 


Οι δύο πρίγκιπες εμφανίστηκαν ως θεματοφύλακες της μνήμης της Νταϊάνα και μάλιστα ιδιαίτερα ανοιχτά αυτό το καλοκαίρι. 

Πίσω στο 2004 και στο 2005 όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα τα δύο αδέλφια φαίνονταν να αποδέχονταν την δούκισσα της Κορνούαλης, κάνοντας ιδιαίτερα υποστηριχτικά σχόλια για την μητριά τους. 


Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. 

Τα δύο ντοκιμαντέρ για την επέτειο του θανάτου της θλιμμένης πριγκίπισσας, στα οποία συμμετείχαν οι γιοι της Γουίλιαμ και Χάρι δεν είχαν καμία αναφορά στον Κάρολο δεν είχαν κάτι το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει στην εικόνα του. Για τα αγόρια φαινόταν σαν να έχει σημασία μόνο η Νταϊάνα, το έργο της και η επιρροή της. Τίποτα άλλο. 

Τον περασμένο Ιούλιο η Καμίλα γιόρτασε τα 70ά της γενέθλια. Το Clarence House η πριγκιπική κατοικία αποσιώπησε το γεγονός λόγω της επετείου θανάτου της Νταϊάνα. Το ντοκιμαντέρ για την δούκισσα της Κορνουάλης δεν προβλήθηκε ποτέ. 

Το παλάτι ανέμενε ότι ο Γουίλιαμ και ο Χάρι θα έλεγαν μια κουβέντα για την μητριά τους, μια γυναίκα την οποία είχαν δείξει στο παρελθόν ότι αποδέχονται. Αλλά δεν το έκαναν. 

Και αυτό γιατί αντί με το πέρασμα των χρόνων τα δύο αγόρια να έρχονται πιο κοντά στην δούκισσα της Κορνουάλης, απομακρύνονταν. «Δεν είναι κοντά με την Καμίλα, η σχέση έχει αλλάξει», λέει φίλος τους.

Ενας παλιός φίλος της Νταϊάνα που πήγε στο παλάτι για να συζητήσει με τα αγόρια το ενδεχόμενο ενός αγάλματος για την δούκισσα του Κέιμπριτζ είπε μετά τη συνάντησή τους ότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για την Καμίλα.

Και τι πειράζει θα αναρωτιόταν κανείς. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Στη συγκεκριμένη, όμως, μπορεί να κοστίσει τίτλους... 

Αυτοί που πιστεύουν ότι ο Κάρολος θα πρέπει να κάνει την Καμίλα βασίλισσα (Queen Consort) όταν ο ίδιος ανέβει στο θρόνο είναι πολλοί. Η άλλη επιλογή είναι να της δώσει τον τίτλο «Princess Consort», μικρότερο τίτλο δηλαδή. 

Για να την κάνει Queen Consort θα χρειαστεί τη στήριξη των γιων του. Το τι θα κάνουν πρίγκιπας Γούιλιαμ και Χάρι, παραμένει άγνωστο.


Βέβαια ο Κάρολος ελέγχει πλήρως το εισόδημα των δύο αγοριών. Φίλος της βασιλικής οικογένειας, παρόλα αυτά, λέει: «Ο Κάρολος έχει ελάχιστη επιρροή στα δύο αγόρια αυτήν την περίοδο παρότι ελέγχει τα χρήματά του». Αποκαλύπτει όμως, ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχει και το χρόνο να ασχοληθεί με τους γιους του. «Είναι τόσο απορροφημένης με τη δική του ζωή με την Καμίλα και το επιπλέον έργο του από τα βασιλικά καθήκοντά που ούτως ή άλλως δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί». 

Πριν τα γενέθλια της Καμίλα τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε μια συζήτηση από τους υποστηρικτές της, για το ενδεχόμενο με αυτή την αφορμή να της δοθεί από το παλάτι τίτλος πριγκίπισσας (τώρα είναι δούκισσα της Κορνουάλης). 

Η ιδέα απορρίφθηκε λόγω Νταϊάνας. Ο παροξυσμός του κόσμου, η αναβίωση της αγάπης για την θλιμμένη πριγκίπισσα καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, οδήγησε εν τέλει αυτή την πρόταση στον σκουπιδοτενεκέ. 

Ωστόσο, οι Γουίλιαμ και Χάρι θα πρέπει να αναγνωριστούν στον πατέρα τους ότι χάρη σε εκείνον και την αφοσίωσή του στην Καμίλα άλλαξαν όλοι οι κανόνες για τις σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας. 

Κληρικός κοντά στην βασιλική οικογένεια μιλώντας στη Daily mail το επιβεβαίωσε: «Το γεγονός ότι ο λαός καλοδέχτηκε την Meghan Markle, ζωντοχήρα, παιδί χωρισμένων γονιών, οφείλεται ξεκάθαρα στη μάχη που έδωσε ο πρίγκιπας Κάρολος για να αποδεχθεί η βασιλική οικογένεια την Καμίλα. Αλλά με τη μνήμη της Νταϊάνα να τους στοιχειώνει, ούτε ο Γουίλιαμ, ούτε ο Χάρι είναι έτοιμοι να του το αναγνωρίσουν».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs