Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Βερολίνο: Επιχείρηση με συλλήψεις ύποπτων ισλαμιστών από τις Αρχές


Σε συλλήψεις ισλαμιστών που είχαν επισκεφθεί περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές. ...




Η εφημερίδα "Die Zeit" αναφέρει ότι τέσσερα άτομα, ηλικία 18 έως 21 ετών, ανακρίνονται από τις αρχές. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Bild", οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε άτομα, τα οποία είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία μέσω Τουρκίας. Τα άτομα αυτά είχαν επισκεφθεί περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι οι συλληφθέντες είχαν διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο φορτηγό πάνω σε ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, προτού καταφέρει να ξεφύγει.

Το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Βερολίνου, μέσω Twitter, ανέφερε ότι «διερευνά ταξίδια που έγιναν σε περιοχές του Ισλαμικού Κράτους: οι έρευνες σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζονται».

Την ίδια ώρα, η ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας έχει ενισχυθεί φέτος με φρουρούς και τσιμεντένια μπλοκ.


Υπενθυμίζεται ότι,μετά την επίθεση στο Βερολίνο,ο Αμρί διέφυγε στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στο Μιλάνο μία εβδομάδα μετά,όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.O δράστης είχε ζητήσει άσυλο σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με πλαστά ονόματα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs