Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κως: Οι φωτογραφίες που έδειξε ο πατέρας στην κόρη του άναψαν φωτιές - Η ανατροπή στην υπόθεση


Αθώος κρίθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου...
, ένας κάτοικος της Κω, που κατηγορήθηκε για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια




κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου. Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης συναναστροφής του με τα δύο ανήλικα παιδιά του και την οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του.


Το χρονικό της υπόθεσης

Θύμα του κατηγορούμενου φέρεται να ήταν η 13χρονη κόρη του, η οποία φοιτούσε τότε στη Β΄ Γυμνασίου. Ο κατηγορούμενος τελούσε σε διάσταση με την σύζυγό του, ενώ οι σχέσεις του με το παιδί δεν ήταν καλές καθώς φέρεται να είχε ασκήσει βία σε βάρος της, όταν τον ενοχλούσε, ενώ έπαιζε με τον αδελφό της. Χθες ενώπιον του δικαστηρίου η εν διαστάσει σύζυγος του τόσο με έγγραφη δήλωσή της όσο και εξεταζόμενη ζήτησε να παύσει η δίωξη εις βάρος του, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες του παιδιού ήταν απόρροια της έντονης μεταξύ τους αντιδικίας μετά τον χωρισμό τους και των μεταξύ τους προστριβών.

Τόνισαν τόσο η ίδια όσο και ο κατηγορούμενος, ότι έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους κι ότι η οικογένεια τα τελευταία δύο έτη είναι μαζί, ενώ πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες του παιδιού έγιναν διότι υπήρχε μεγάλη ένταση στο ζευγάρι κι εκείνη σε ευαίσθητη ηλικία είχε παρεξηγήσει την τρυφερότητα, που της επιδείκνυε ο πατέρας της. Το κορίτσι ηλικίας σήμερα 17 ετών, δεν παρουσιάστηκε στη δίκη, είχε προηγηθεί ωστόσο δήλωση της μέσω δικηγόρου με την οποία δήλωνε ότι δεν επιθυμεί την δίωξη του πατέρα της, προσθέτοντας ότι αποσύρει και την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που είχε υποβάλει.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας στην απολογία του τόνισε ότι παρεξηγήθηκε από την κόρη του η στάση του απέναντι της, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις τους είναι πλέον άριστες, ότι δεν της έχει ζητήσει εξηγήσεις μετά την επανένωση του με την σύζυγο του και ότι επιθυμεί όλη αυτή η ιστορία να ξεχαστεί για να συνεχίσει η ήρεμη συμβίωση της οικογένειας.

Το Δεκέμβριο του 2013 ο κατηγορούμενος εφέρετο να φώναξε το παιδί του στην επιχείρησή του και να της έδειξε στο internet ημίγυμνες κοπέλες τις οποίες είχε φωτογραφήσει ο ίδιος.

Εφέρετο να έδειξε στην ανήλικη κόρη του μια φωτογραφία μιας γυναίκας που ήταν εντελώς γυμνή σε μπάνιο κι άλλες που οι γυναίκες πόζαραν με κάποιο από τα εσώρουχα τους σε μπαρ αλλά και φωτογραφίες που έδειχναν ένα ζευγάρι να συνευρίσκεται ερωτικά.

Η ανήλικη ενημέρωσε σχετικά την μητέρα της και εκείνη φέρεται να τον προειδοποίησε ότι αν το επαναλάβει δεν θα του επιτρέψει να ξαναδεί τα παιδιά τους. Τον ίδιο μήνα ωστόσο κατηγορήθηκε, ενώ κυκλοφορούσε στην οικία του μόνο με το εσώρουχο να έβαλε το χέρι του στα γενετικά του όργανα, ενώ μια μέρα που έκανε μασάζ στην κόρη του φέρεται να την θώπευσε στο στήθος.

Από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η ψυχική κατάσταση της ανήλικης είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού, ενώ φαινόταν σοβαρή και στεναχωρημένη κι ότι τα συναισθήματα της ταίριαζαν με το περιεχόμενο και τη σοβαρότητα των όσων είχε καταθέσει. Από τον έλεγχο που έγινε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή δεν προέκυψε ωστόσο ότι υπήρχαν φωτογραφίες ή πορνογραφικό υλικό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs