Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Οι παράνομες φυτείες κάνναβης στη Παραγουάη - Οι σκοτεινές διαδρομές της κάνναβης και ο χορός των δολαρίων


Στα σύνορα με τη Βραζιλία, η μικρή πόλη Pedro Juan Caballero, έχει εξελιχθεί σε παράδεισο, για τους εμπόρους ναρκωτικών. ...
Παρά το μικρό της μέγεθος, φιλοξενεί τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας κάνναβης, και φημίζεται ότι το προϊόν της, είναι εξαιρετικής ποιότητας, 
καθώς διαθέτει περιεκτικότητα THC 25% παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα των γύρω περιοχών.

Γύρω από το χρυσορυχείο των εκτάσεων με τη κάνναβη, υπάρχουν καζίνο, οίκοι ανοχής, ενώ είναι κομβικό σημείο, της διαδρομής των συμμοριών από τη Βραζιλία που μεταφέρουν ναρκωτικά, όπλα, λαθραίο πετρέλαιο.


Οι δύο συμμορίες που ελέγχουν τη περιοχή, είναι η First Command of the Capital (PCC) από το Σάο Πάολο και η Red Command (CV) από το Ρίο Ντι Τζανέιρο. Οι μάχες μεταξύ τους, μόνο το τελευταίο μήνα, άφησαν πίσω τους 40 νεκρούς.


Παρότι η καλλιέργεια της κάνναβης είναι παράνομη στη Παραγουάη, η αστυνομία δεν ενοχλεί παραγωγούς και διακινητές, με τη διαφθορά να αποτελεί μάστιγα της χώρας. Άλλωστε για να εξαγοράσεις ένα αστυνομικό, χρειάζεσαι 70 δολάρια ετησίως.


Η επιχείρηση είναι τέλεια στημένη. Έχουν καταστρέψει το οδικό σύστημα προς τις φυτείες, για να μη μπορούν να γίνουν αστυνομικές επιχειρήσεις. Ενω το σύνολο των κατοίκων του χωριού εργάζεται στις φυτείες, ή σε θέσεις σχετικά με το εμπόριο της κάνναβης.


Οι γυναίκες στις φυτείες απαγορεύονται ρητώς, για αυτό και ανθεί η πορνεία στη περιοχή.

Google+ Followers