Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μοντέρνο, καθόλου αποστειρωμένο, με πολύ γυαλί -Το υπέροχο σπίτι της Τζέιν Φόντα [εικόνες]


Η Τζέιν Φόντα κατάφερε τελικά να «ξεφορτωθεί» το αρχοντικό της στο Μπέβερλι Χιλς μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά. ...




Η 79χρονη ηθοποιός, πούλησε το φιλικό προς το περιβάλλον, σπίτι της, με τα τέσσερα υπνοδωμάτια, γυμναστήριο και τη θερμαινόμενη πισίνα έναντι 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού προηγουμένως είχε ρίξει δύο φορές την τιμή του.

Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν βγήκε το πωλητήριο, η τιμή ήταν στα 13 εκατομμύρια δολάρια, υποχώρησε τον Μάρτιο στα 11,5 εκατομμύρια και μειώθηκε κι άλλο στα 9,9 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Αύγουστο.


Η διάσημη ηθοποιός και ο παραγωγός μουσικής Ρίτσαρντ Πέρι αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι στο οποίο ζούσαν επί πέντε χρόνια, λίγο αφότου ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Η κατοικία βρίσκεται στο Τρουνστέιλ Εστέιτς, μια πολυπόλητη γειτονιά που φιλοξένησε στο παρελθόν τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Φρανκ Σινάτρα και την Τζένιφερ Άνιστον.


Η Φόντα και ο Πέρι αγόρασαν την περιφραγμένη κατοικία για 7,3 εκατομμύρια δολάρια το 2012 από τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη Τζον Ριτς.

Ένα από τα ατού της κατοικίας είναι η εκπληκτική θέα στα φαράγγια της Καλιφόρνιας και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 660 τετραγωνικών μέτρων σπίτι είναι οικολογικό. Στα υλικά σχεδιασμού περιλαμβάνονται διπλά παράθυρα με μηχανικές αποχρώσεις, φωτοβολταϊκά ηλεκτρικά πάνελ, δάπεδα από μπαμπού και φιλικά προς το περιβάλλον τζάκια. Επίσης, το διώροφο οίκημα διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό ανοιχτού τύπου.


Ένα γυάλινο ασανσέρ στο κέντρο του σπιτιού εξυπηρετεί όλους τους ορόφους, δίνοντας παράλληλα μια μοναδική προοπτική στους ανοιχτούς χώρους διαμονής του σπιτιού.


Σε κάθε δωμάτιο, οι γυάλινοι τοίχοι επιτρέπουν στο φως να ρέει μέσα στους εσωτερικούς χώρους. Ο κεντρικός όροφος διαθέτει μια μεγάλη κουζίνα με πράσινο πάγκο από χαλαζία, μια διπλή νησίδα, κορυφαίες ηλεκτρικές συσκευές και ένα κελάρι.


Το σπίτι διαθέτει τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Η θέα από κάθε υπνοδωμάτιο είναι εκπληκτική ενώ στην κυρίως κρεβατοκάμαρα υπάρχει και ένα καθιστικό σε δύο επίπεδα, εξωτερική βεράντα, δύο μπάνια και ντουλάπα.


Στο κατώτερο επίπεδο υπάρχει αίθουσα προβολών και ένα γυμναστήριο. Στον εξωτερικό χώρο διακρίνει κανείς ένα ανοιχτό τζάκι και μια θερμαινόμενη πισίνα.








Φωτογραφίες: The Valerie Fitzgerald Group - Beverly Hills South

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs