Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Χειροβομβίδες και χασίσι στο σπίτι εμπόρου στην Εύβοια


Ένα μικρό οπλοστάσιο, που όμως περιλάμβανε ακόμη και… χειροβομβίδα, διατηρούσε στο σπίτι του ...
στην Αγία Άννα της Εύβοιας ένας 45χρονος χασισοκαλλιεργητής, ο οποίος ετοιμαζόταν να «σπρώξει» την πλούσια παραγωγή του.




Ο 45χρονος συνελήφθη με αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι ερεύνησαν το σπίτι με εκπαιδευμένο σκύλο. Ο τετράποδος ανιχνευτής ξετρύπωσε 34 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου που είχαν ήδη αποδώσει ένα κιλό και 320 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στον καλλιεργητή. Δεν είχε προλάβει, όμως, να τα συσκευάσει στο πλήθος από νάιλον σακουλάκια που είχε έτοιμα γι’ αυτό μαζί με μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Στο σπίτι βρέθηκαν, ακόμη, μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου που εξετάζεται πώς βρέθηκε στα χέρια του δράστη, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer και μια σπάθα με λάμα μήκος 0,50 εκατοστών! Επιπλέον, κατασχέθηκαν δυο κιλά και 984 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 250 ευρώ. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα. 

Μόλις είδε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να του κάνουν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, βγήκε από το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και το έβαλε στα πόδια ένας 26χρονος Έλληνας στη Λάρισα! Ταυτόχρονα, πέταξε στο έδαφος μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε. Ο νεαρός συνελήφθη και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 25,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Έτσι, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs