Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ποιους άνδρες θεωρούν οι γυναίκες ωραίους; Έρευνα που ξαφνιάζει. Ουλές, πυκνά φρύδια και πληγές που γοητεύουν


Ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε έρευνα και πειράματα, με σκοπό να ανακαλύψει τα κριτήρια που έχουν ...
οι γυναίκες για να θεωρήσουν έναν άντρα Διαπίστωσαν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πολύπλοκος και δίνει βάση σε χαρακτηριστικά του προσώπου και συμπεριφορές, που δεν φαντάζονταν.





Για παράδειγμα, είναι μύθος η άποψη ότι οι γυναίκες προτιμούν τους γυμνασμένους, όμως η έρευνα έδειξε ότι έλκονται από άντρες με πυκνά φρύδια.

Όση εντύπωση και αν προκαλεί, οι επιστήμονες το αποδίδουν στην ανδροπρέπεια που αντιπροσωπεύει ένα πυκνό και απεριποίητο φρύδι, σε αντίθεση με ένα προσεγμένο και καλοσχηματισμένο.


Πολλές γυναίκες βρίσκουν όμορφους τους άντρες με ουλές στο πρόσωπο.Οι ψυχολόγοι εξηγούν, ότι τα βαθιά τραύματα προσδίδουν μυστήριο και γοητεία, ενώ δηλώνουν ένα παρελθόν γεμάτο περιπέτεια.

Επίσης οι γυναίκες θεωρούν γοητευτικό το μούσι στους άντρες.

Οι ερευνητές έβαλαν τις συμμετέχουσες να διαλέξουν ανάμεσα σε φωτογραφίες αντρών χωρίς μούσι, με αραιό, πυκνό και πολύ πυκνό.

Οι περισσότερες επέλεξαν τη φωτογραφία εκείνου που είχε πυκνό μούσι, περίπου 10 ημερών.

Και πάλι με φωτογραφίες, οι επιστήμονες προσπάθησαν να καταλάβουν ποιες ιδιαιτερότητες του προσώπου έλκουν τις γυναίκες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι η πλειοψηφία διάλεξε όσους άντρες είχαν ουλές στο πρόσωπο.

Όμως όχι ουλές που προκλήθηκαν για παράδειγμα από ατύχημα με ποδήλατο, αλλά ουλές βαθιές σας κόψιμο από μαχαίρι, ακόμη και τραύμα από σφαίρα.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν, ότι τα βαθιά τραύματα προσδίδουν μυστήριο και γοητεία, ενώ δηλώνουν ένα παρελθόν γεμάτο περιπέτεια.

Αν οι γυναίκες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν όμορφο τριαντάρη και έναν όμορφο σαρανταπεντάρη, οι περισσότερες θα διάλεγαν τον μεγαλύτερο.

Στον ιατρικό χώρο ως αστείο, αναφέρεται το σύνδρομο «Τζώρτζ Κλούνεϊ», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Επειδή οι γυναίκες βλέπουν στα μάτια ενός ώριμου άντρα, το κύρος και την καταξίωση.

Επίσης, προτιμούν τους άντρες που αγαπούν τα κατοικίδια.

Γιατί πιστεύουν ότι αφού μπορούν να δώσουν αγάπη και φροντίδα στο κατοικίδιο, θα μπορούν να ικανοποιούν συναισθηματικά εκείνες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν.

Κατά συνέπεια, αρχίζουν να τον βλέπουν ομορφότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα, γιατί τις γοητεύει η συμπεριφορά του.

Και οι καλλιτέχνες είναι γοητευτικοί και κυρίως οι μουσικοί.

Πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι είδαν κάποιον και τους φάνηκε αδιάφορος, ενώ όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παίξει κιθάρα, ντραμς ή άλλο όργανο, αμέσως τους τράβηξε το ενδιαφέρον και άλλαξαν γνώμη, θεωρώντας τον όμορφο.

Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι ο θαυμασμός, μεταβάλλει την αρχική εντύπωση.

Επομένως, τα κριτήρια της κάθε γυναίκας διαφέρουν και μεταβάλλονται ανάλογα την περίσταση και τις συνθήκες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs